Copanele de pui umplute cu ciuperci, in sos de smantana - Rețete Papa Bun

Copanele de pui umplute cu ciuperci, in sos de smantana

1.16KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Ingrediente

7-8 copănele de pui dezosate
3 linguri ulei măsline
2 linguri sos de soia
sare
piper
200 gr ciuperci
o ceapă
o lingură unt pentru călit ceapa + o lingură pentru copănele
2 buc. brânză topită
un ou
200 gr smântână
50 gr caşcaval
o linguriţă usturoi pudră

Dacă nu avem copănelele gata dezosate (eu nu le-am avut) trecem la dezosarea lor.
Pentru a vă ajuta, las un link în care puteţi urmari imagini cu dezosarea pulpelor de pui.
http://www.reteteculinare.ro/video/dezosarea_pulpelor_de_pui/

Într-o cratiţă topim o lingură de unt. Ceapa o curăţăm şi o tocăm mărunt şi o călim în untul topit timp de 2-3 minute.
Adăugăm ciupercile tocate şi mai călim 3 minute. Asezonam gustul cu sare şi piper, adăugam brănza  topită, omogenizăm şi oprim focul.
Batem uşor oul si-l adăugăm în compoziţie.
Cănd s-a răcorit uşor luăm cu o lingurită din amestec şi umplem copanelele.
Le stropim cu uleiul amestecat cu sosul de soia, presărăm puţin piper şi le aşezăm într-un vas termorezistent.
Punem câteva cubuleţe de unt deasupra şi dăm vasul în cuptorul preîncălzit, la foc iute timp de 40 de minute.
Într-un castronel amestecăm smântâna cu pudra de usturoi , puţină sare şi caşcavalul tăiat cubuleţe.
Scoatem vasul de la cuptor, turnăm deasupra amestecul şi mai lăsăm 10-15 minute.
Servim cald.
Noi am servit cu cartofi copţi cu rozmarin, usturoi şi maioneză.

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

17 comentarii

Lasă un răspuns