Ingrediente
7-8 copănele de pui dezosate
3 linguri ulei măsline
2 linguri sos de soia
sare
piper
200 gr ciuperci
o ceapă
o lingură unt pentru călit ceapa + o lingură pentru copănele
2 buc. brânză topită
un ou
200 gr smântână
50 gr caşcaval
o linguriţă usturoi pudră
Dacă nu avem copănelele gata dezosate (eu nu le-am avut) trecem la dezosarea lor.
Pentru a vă ajuta, las un link în care puteţi urmari imagini cu dezosarea pulpelor de pui.
http://www.reteteculinare.ro/video/dezosarea_pulpelor_de_pui/
Într-o cratiţă topim o lingură de unt. Ceapa o curăţăm şi o tocăm mărunt şi o călim în untul topit timp de 2-3 minute.
Adăugăm ciupercile tocate şi mai călim 3 minute. Asezonam gustul cu sare şi piper, adăugam brănza topită, omogenizăm şi oprim focul.
Batem uşor oul si-l adăugăm în compoziţie.
Cănd s-a răcorit uşor luăm cu o lingurită din amestec şi umplem copanelele.
Le stropim cu uleiul amestecat cu sosul de soia, presărăm puţin piper şi le aşezăm într-un vas termorezistent.
Punem câteva cubuleţe de unt deasupra şi dăm vasul în cuptorul preîncălzit, la foc iute timp de 40 de minute.
Într-un castronel amestecăm smântâna cu pudra de usturoi , puţină sare şi caşcavalul tăiat cubuleţe.
Scoatem vasul de la cuptor, turnăm deasupra amestecul şi mai lăsăm 10-15 minute.
Servim cald.
Noi am servit cu cartofi copţi cu rozmarin, usturoi şi maioneză.
Un petit plat bien a mon goût, fantastique!
Bisous
Multumesc mult, Beth!
Sa aveti pofta ca tare bine arata!
Am avut:D. Pup.
Sa stii ca imi fac si mie cu ochii cartofii aia, ii prestez si eu maine 🙂 Te salut cu drag!
Si eu! Seara frumoasa!
o mancare delicioasa!
Foarte buna a fost. Multumesc.
Tare bine mai arata, felicitari pentru realizare!
Multumesc, Alex.
Mmm, umplute cu ciuperci, tare bune trebuie sa fie!!Pupici si o seara cat mai plina de iubire, iti doresc!
O viata in iubire sa ai si tu, fata draga. Da, tare bun a fost.
Delicios!!! Imi place foarte tare combinatia de pui-smantana-usturoi! Si-mi place foarte tare vasul in care ai gatit aceste bunatati! Pupici si o zi plina de dragoste!
Si eu ador vasul, e de la mama :D. Pup Simonico.
Combinatia asta e perfecta ptr mine , imi place tare !!!
Foarte bun,o reteta minunata,am sa incerc si eu!
Cred ca-s foarte gustoasee! Am ceva emotii cu dezosarea dar sper sa ma descurc. Te pup! 🙂