sâmbătă, august 24, 2019

Cornulete cu untura

cornulete-cu-untura3
87Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email
cornulete-cu-untura-1
cornulete-cu-untura-1

O portie nu e de-ajuns! :))

cornulete-cu-untura-6
cornulete-cu-untura-6

250 gr untura
250 gr smantana
o lingurita drojdie uscata
o lingura zahar
1/2 lingurita sare
aprox 350-400 gr faina
(aici depinde de tipul de smantana, de tipul de faina, asa ca adaugati faina pana obtineti un aluat cu consistenta asemanatoare plastelinei, nelipicios)
rahat

cornulete-cu-untura-2
cornulete-cu-untura-2

Amestecati cu mana toate ingredientele si framantati un aluat pe catre-l adunati intr-o bila pe care-o acoperiti cu folie alimentara si-o dati la rece pentru o zi.(aceasta este secretul unui aluat care dupa coacere va avea aspect si consistenta “de exfoliere”; daca-l lasati doar o ora sau..doua veti avea un aluat fraged dar nu asemanator foietajului)

Pe planul de lucru infainat, luati o jumatate din cantitatea de aluat, restul bagati-l inapoi la rece,  si intindeti o foaie, taiati mariginile drepte apoi portionati in patratele.

Preincalziti cuptorul.

In mijlocul fiecarui patratel puneti o bucatica de rahat si uniti doua capete opuse ale patratului de aluat, presand usor (daca nu presati, se desprinde la copt) .

cornulete-cu-untura4
cornulete-cu-untura4

Puneti hartie pentru copt in tava si transferati cornuletele.
Le coaceti la foc mediu pana se rumenesc frumos.
Eu nu le dau prin zahar, e suficient de dulce rahatul.

cornulete-cu-untura-5
cornulete-cu-untura-5

Din restul de aluat am format doua bile rotunde pe care le-am aplatizat si-am taiat fasii ca-n foto, apoi am rulat.

Am copt ca si pe primele.

ps.Acum…fiecare isi cunoaste cuptorul.
Sa va zic cum le coc eu.
Setez cuptorul la aprox 175 grade, pun tava pe treapta din mijloc si las cornuletele pana prind culoare pe talpa apoi le transfer pe treapta superioara marind focul si lasand pana se rumenesc.

Aceasta reteta o inscriu cumare drag la Provocarea lunii Decembrie2011 gazduita de Brandusha.

Gaby_D
Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

14 comentarii

Lasă un răspuns