mnb

Kombe – placinta turceasca

5.97KVizualizări
4.6
(10)

N-am mancat pana azi niciun preparat cu asa textura! Aerat, pufos, foietat, crocant, toate in aceeasi bucata, combinate asa cum numa’ turcii o puteau face :)) Nici scump nu e, deloc, si-l puteti manca la mic dejun, la cina sau ca gustare calda. Foarte bun! Mi-a placut sa ma joc cu aluatul, mi-a placut sa fac placinta asta numita Kombe – placinta turceasca si m-a cucerit MAXIM rezultatul. Pentru reteta-i multumesc lui Pocahontas, de pe culinar.ro, pentru rabdarea si umorul cu care explica totul. Cu siguranta o voi repeta cu fel de fel de umputuri.

Kombe - placinta-turceasca-1

Ingrediente aluat yufka

  • 350 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 25 g drojdie proaspata
  • 600 g faina alba (plus 100-200 g pentru framantat)
  • 100 g unt sau margarina
  • 5 linguri ulei
  • o lingurita plina sare

Umplutura placinta Kombe

  • 300 g telemea sarata
  • cateva frunze de spanac

Kombe - placinta-turceasca-2

Mod de preparare Kombe – placinta turceasca

Amesteca intr-un bol telemeaua pe care o fermi bine, cu frunze de spanac spalate si tocate. 5 frunze am pus eu, erau foarte mari.

Pune intr-un vas drojdia faramitata impreuna cu laptele caldut amestecat cu apa calduta.

Lasa la loc cald pentru 15 minute, Nu, nu creste nimic :)), nici nu trebuie.

Topeste untul impreuna cu uleiul si lasa-le la racit. – lasa deoparte, nu-l vei folosi la aluat.

Cand a trecut timpul pune 600 g faina peste amestecul de lapte cu drojdie si incepe sa amesteci cu o lingura de lemn pana la omogenizare. Pune si sarea si amesteca.

Infaineaza bine blatul de lucru si rastoarna aluatul. Folosindu-te de faina (mai pui in timpul framantatului) framanti timp de 10 minute. Trebuie sa obtii o bila de aluat elastic, nelipicios, de asta nu iti pot zice exact cata faina mai pui la framantat, pentru ca depinde de puterea de absorbtie a fainii folosite.

Imparti  aluatul in 3 bile egale. Eu le-am cantarit, avea 388 g bucata :))

Kombe – placinta turceasca

Infainezi blatul de lucru si intinzi prima bila de aluat, cat de subtire poti tu si cat de mare! Atat cat vei reusi sa o intinzi pe asta trebuie sa le intinzi si pe celelalte doua.

Fara grija, aluatul e fain, elastic, nu se rupe, asa ca n-o sa ai batai de cap.

Dupa ce ai intins toate foile, presari putina faina si pui prima foaie. Iei cu lingura din untul topit si imprastii peste foaie. Asezi deasupra a doua foaie, apoi presari branza cu spanac. Pe-a doua foaie nu pui unt.

Asezi a treia foaie si pui iar unt topit, apoi impaturesti placinta si treci usor cu sucitorul deasupra, sa o uniformizezi.

Pregatesti o tava de 22/32 cm (merge si putin mai mare) si pui hartie de copt. Transferi placinta in tava, (eu am invartit-o sa fie „lipitura” dedesubt) si o portionezi cu un cutit bine ascutit.

O dai la loc cald pentru o ora, apoi o ungi cu un galbenus batut amestecat cu o lingura de lapte si una de unt topit.

Presari mac.

Coci placinta in cuptorul bine incins dinainte, la 185 grade, pe treapta 2, pentru aproximativ 30 minute – sa fie bine rumenita si foaia de deasupra crocanta.

O lasi sa se raceasca si o rupi usor cu mana. O pufosenie grozava!

Kombe - placinta-turceasca-3

Kombe - placinta turceasca

Kombe - placinta turceasca


5.0 from 1 reviews
Kombe - placinta turceasca
 
Autor: 
Tipul retetei: Desert
Lista de cumparaturi
  • 350 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 25 g drojdie proaspata
  • 600 g faina alba (plus 100-200 g pentru framantat)
  • 100 g unt sau margarina
  • 5 linguri ulei
  • o lingurita plina sare
  • Umplutura placinta Kombe
  • 300 g telemea sarata
  • cateva frunze de spanac

 

Ma gasesti si pe facebook – Retete papa bun

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.6 / 5. Vote count: 10

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

5 comentarii

Lasă un răspuns

Voteaza reteta: