Briose de post cu zmeura si ciocolata - Rețete Papa Bun

mnb

Briose de post cu zmeura si ciocolata

113Vizualizări
Print Friendly, PDF & Email

 

Si de n-ar fi post, tot merita incercata aceasta reteta de briose de post cu zmeura si ciocolata

Cui strica o reteta cu ingrediente ieftine, usor de facut, deloc grea la stomac, in care ciocolata si zmeura fac casa buna, ca intotdeauna!?

Mona: „super bune briosele astea, da’ din ce Dumnezeu le ai facut?

Ca-n celelalte pui unt, oua, ciocolata, astea cum pot fi asa bune din mai nimic?”

:)))

briose de post cu zmeura si ciocolata

Ingrediente pentru 15 bucati de Briose de post cu zmeura si ciocolata

  • 250 g faina alba 000
  • 120 g zahar brun
  • 30 g zahar tos
  • o lingurita cu varf praf de copt
  • 45 g cacao neagra
  • putina sare
  • 270 ml apa minerala
  • 80 ml ulei
  • 80 g ciocolata de post, cu 52% cacao – eu folosesc aceeasi ciocolata de menaj pe care o folosesc de mult la retete, FIN CARRE de la LIDL, tableta de 200 g
  • zmeura – nu renuntati la ea! completeaza textura si gustul briosei de minune!

briose de post cu zmeura si ciocolata-2

PREPARARE Briose de post cu zmeura si ciocolata

Intr-un bol uscat si curat amesteca faina cernuta, cu zaharuL brun, zaharul tos, cacaua, sarea si praful de copt.
Omogenizeaza bine.
Amesteca uleiul cu apa minerala si adauga-le peste ingredientele uscate, amestecand circular cu un tel para.
Cand totul e omogen, adauga ciocolata. Jumatate am ras-o pe razatoarea mare iar jumatate am tocat-o din cutit.
Omogenizeaza.
Pregateste tava pentru briose si porneste cuptorul, la 180 grade.

Unge orificiile tavii cu ulei si presara putina cacao pe fundul lor.

Ia din compozitie o lingura buna si pune in fiecare forma.

Pune apoi cate 3 bucati de zmeura si acopera cu cate o lingura rasa de compozitie.

Introdu tava in cuptor, pe treapta a doua si coace briosele pentru 28 minute.

Scoate tava din cuptor si lasa pentru 20-25 minute, apoi trece lama cutitului pe laterale si scoate usor briosele.

Optional, pentru aspect si gust, traseaza cateva firicele de glazura de ciocolata pe deasupra fiecarei briose.

Glazura am pregatit-o topind 4 patrate de ciocolata cu o lingura de ulei si 2 linguri  de apa, apoi am trasat cu un dui cu deschizatura foarte mica. peste fiecare briosa de post cu zmeura si ciocolata 

Sa va fie de folos!

M-a inspirat – MIHAI

BRIOSE DE POST

BRIOSE-DE-POST-CU-CIOCOLATA

briose de post cu ciocolata

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns