Si de n-ar fi post, tot merita incercata aceasta reteta de briose de post cu zmeura si ciocolata
Cui strica o reteta cu ingrediente ieftine, usor de facut, deloc grea la stomac, in care ciocolata si zmeura fac casa buna, ca intotdeauna!?
Mona: „super bune briosele astea, da’ din ce Dumnezeu le ai facut?
Ca-n celelalte pui unt, oua, ciocolata, astea cum pot fi asa bune din mai nimic?”
:)))
Ingrediente pentru 15 bucati de Briose de post cu zmeura si ciocolata
- 250 g faina alba 000
- 120 g zahar brun
- 30 g zahar tos
- o lingurita cu varf praf de copt
- 45 g cacao neagra
- putina sare
- 270 ml apa minerala
- 80 ml ulei
- 80 g ciocolata de post, cu 52% cacao – eu folosesc aceeasi ciocolata de menaj pe care o folosesc de mult la retete, FIN CARRE de la LIDL, tableta de 200 g
- zmeura – nu renuntati la ea! completeaza textura si gustul briosei de minune!
PREPARARE Briose de post cu zmeura si ciocolata
Intr-un bol uscat si curat amesteca faina cernuta, cu zaharuL brun, zaharul tos, cacaua, sarea si praful de copt.
Omogenizeaza bine.
Amesteca uleiul cu apa minerala si adauga-le peste ingredientele uscate, amestecand circular cu un tel para.
Cand totul e omogen, adauga ciocolata. Jumatate am ras-o pe razatoarea mare iar jumatate am tocat-o din cutit.
Omogenizeaza.
Pregateste tava pentru briose si porneste cuptorul, la 180 grade.
Unge orificiile tavii cu ulei si presara putina cacao pe fundul lor.
Ia din compozitie o lingura buna si pune in fiecare forma.
Pune apoi cate 3 bucati de zmeura si acopera cu cate o lingura rasa de compozitie.
Introdu tava in cuptor, pe treapta a doua si coace briosele pentru 28 minute.
Scoate tava din cuptor si lasa pentru 20-25 minute, apoi trece lama cutitului pe laterale si scoate usor briosele.
Optional, pentru aspect si gust, traseaza cateva firicele de glazura de ciocolata pe deasupra fiecarei briose.
Glazura am pregatit-o topind 4 patrate de ciocolata cu o lingura de ulei si 2 linguri de apa, apoi am trasat cu un dui cu deschizatura foarte mica. peste fiecare briosa de post cu zmeura si ciocolata
Sa va fie de folos!
M-a inspirat – MIHAI