mnb

Milkshake

milkshake
2.46KVizualizări
0
(0)

Eu si puii mei iubim milkshake-ul.
Cezar nu, ca n-are carne :))).

Danutu vine la bucatarie si ma intreaba: ai lapte? Da’ ce fructe ai?
:))
Mi-e atat de drag ca iubeste fructele. Datorita lui am inceput sa le iubesc si eu, ca nu prea strigam dupa ele.
Ne place orice amestec, cu orice fructe sunt la momentul respectiv pe piata. Danut mi-e drag ca e constient cat de sanatos este si cat de necesar pentru organism si ce sursa de energie .(de care Slava Domnului, debordeaza :)) )
….

Zilele trecute am fost la cumparaturi cu el.
A pus in cos o punga cu jeleuri.
Cand eram la doi pasi de a plati, il rog :citeste ingredientele.
Se uita, sta pret de cateva secunde si zice: asteapta-ma putin.
Fara nicio vorba s-a dus si l-a pus inapoi pe raft.
Mi-a crescut inima 🙂

Azi am facut milkshake-ul cu:

2 banane
2 piersici
2 nectarine
200 gr cirese
3 caise
2 linguri zahar (recomand mierea dar nici nu aveam in casa si in plus eu manifest o intoleranta fata de ea,din pacate)- puteti de asemeni indulci cu lapte condensat
putin zahar vanilat
300-500 ml lapte (depinde cat de gros il doriti)
cateva cuburi gheata (eu nu le pun intotdeauna )

Depinde de ce fructe aveti in casa .Se pot face si cu un singur fruct, vanilie si lapte sau cu inghetata.Nu e exclusa nici ciocolata sau cafeaua :P.
Eu mai pun kiwi,mere,pere,capsuni.

Procedeul , extrem de simplu.Spalam bine fructele, le curatam samburii.

Ori pui totul in cana blenderului si mixezi cateva minute, ori pui intr-o cana mare toate fructele impreuna cu zaharul si bagi blenderul manual, le ezi , apoi adaugi laptele , gheata si mixezi in continuare.

Se serveste imediat.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

15 comentarii

  • Am venit repede poate mai prind vre-un paharut!Super culoare,plin de vitamine.E bine sa invatam copii de mici sa aleaga o viata sanatoasa.Pup cu drag!

  • Smoothie de extra Klasse…..
    Acuma nu inteleg Problema, iei un Cirnat mare il tai märunt, il pürezi cu Lapte si il servesti ca si Smoothie pikant:-))))))

  • Daca manifestati intoleranta la miere – puteti folosi zahar invertit.
    Reteta :
    1 kg zahar, 450 ml apa plata, 1 lingurita de sare de lamaie (acid tartric) – acesta initiaza procesul invertirii (e vb despre lantul molecular al zaharidei).
    Se pun toate intr-un vas emailat / captusit cu ceramica, direct pe foc mediu si se amesteca cu lingura de lemn care nu are miros – pana cand se va forma un sirop transparent auriu. Pe parcurs va aparea o spuma maronie la suprafata – trebuie indepartata. Este gata cand are culoarea uleiului / mierii (auriu) si e destul de vascos ( ca o miere mai lichida). Cand e racorit bine – se filtreaza prin tifon / sau se pune direct in borcan cu capac. Se foloseste la orice, micsorand cantitatea de apa / lichid ( pt prajituri). Adevarul e ca modifica putin gustul cafelei. Dar daca o sa folositi zaharul tos numai la cafea – tot e un castig imens pt calciul din organism.
    In corp zaharul nu se poate metaboliza decat dupa ce este invertit la nivelul ficatului – iar acest proces decurge cu consumul unei cantitati de calciu din organism. Iar acesta este luat din rezervele corpului :celule tisulare, dinti, par , unghii, oase – de unde se poate. De aceea e mult mai ok sa il invertim „in vitro” – adica in afara organismului – si sa il consumam gata invertit. Ne acordam o sansa in plus sa nu ne irosim rezervele de calciu din corp.
    NU se poate face o invertire normala in vas nesmaltuit – pt ca intrarea in contact direct cu metalul gol genereaza produsi de reactie nedoriti, toxici, in cantitati mari – si in plus procesul invertirii va decurge deviat.
    Imi cer scuze pt interventie – poate stiati dinainte toate astea 😀 – eu sunt ing chimist si de asemeni gospodina in casa pt familia mea si folosesc de multi ani zaharul invertit in casa atunci cand nu am miere :D.

  • Simona, iti multumesc mult.
    Te rog, fara scuze, ca nu-i cazul 😛
    Mi-e chiar foarte utila reteta ta si iti dai seama ca o s-o prepar, nu?:P
    Multumesc mult de tot si pentru vizita si pentru sfat.
    Te pup.

  • Aa nu era nici un sfat 😛 era o informatie, nu prea am obiceiul sa ma bag in discutii neintrebata :D. [ Oricum ms ca ai avut rabdare si ca nu te-ai suparat ca te-ai trezit cu ditamai textul :)) ]. Spor la ceea ce faci si felicitari pt efort.

Lasă un răspuns

eleven + 5 =