Ingrediente
- 2albusuri
- 100 gr zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- o lingura faina
- 50 gr alune sau nuci macinate
- 1/4 lingurita scortisoara
- 100 gr ciocolata cu lapte
- putin unt
Mod de preparare
Bati bine albusurile spuma pana se intepenesc in castron
Adaugi zaharul si zaharul vanilat.
Pui apoi faina, alune sau nuci usor prajite si macinate si scortisoara. Acestea le adaugi amestecand usor.
Spritezi din compozitie forme ca bezelele pe o tava tapetata cu hartie pt copt.
Incalzesti cuptorul la 120grade,
Le coci 20 min(mai mult sa se usuce decat sa se coaca)
Le lasi la racit si topesti ciocolata cu lapte cu putin unt. O lasi sa se racoreasca,pui cu lingurita cate putin intre 2 bezele si lipesti.Ducessele pot fi cu sucesc printre prajiturile de sarbatoare. Noua nu ne lipsesc.
Ce frumoase sunt…adevarate ducese!!!
mmmm iau si au una ca tare bine arata
Multumesc, fetelor.>:d<
ce-mi place ultima poza! vad ca te-ai pus pe gatit nu gluma!!!
Miti, sunt doar retete pe care le am pe bucataras si aici nu:)))
Ultima recenta e reteta cu ouale in chifla, urmatoarele sunt transcrise de pe site..si..inca mai am.
pup.