- 500-600 gr fasole
- o ceapa mare
- un morcov
- 3 foi dafin
- 2-3 linguri bulion
- o lingurita boia dulce
- o lingurita cimbru uscat
- sare
- piper
- o lingurita zahar
- o legatura patrunjel verde
MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole:
Lasam fasolea la inmuiat , de seara.
A doua zi o punem la fiert, in apa rece. Dupa cateva clocote schimbam apa, scurgandu-le si adaugand apa clocotita. Repetam din nou operatiunea dupa ce da iar in clocot apoi lasam fasolea la fiert la foc mic si o lasam pana ce fierbe bine de tot.
Intre timp tocam ceapa si dam morcovul pe razatoare.
Le calim in 3-4 linguri de ulei, pana se inmoaie bine.
Adaugam fasolea impreuna cu doua cani din apa in care a fiert (fasolea sa fie bine cuprinsa de apa), foile de dafin si boiaua.
Lasam la fiert pentru 20-25 minute apoi putem adauga patrunjelul tocat, bulionul, zaharul, sare si piper dupa gust.
Se serveste ca atare, cu mamaliguta si muraturi sau c-un carnacior afumat si prajit, alaturi.
Daca zeama vi se pare prea subtire, scoateti intr-un bol o mana de fasole fiarta, o pasati si o adaugati inapoi in oala si amestecati.
There is no ads to display, Please add some