Iahnie de fasole (de post) - Rețete Papa Bun

mnb

Iahnie de fasole (de post)

2.75KVizualizări
0
(0)
  • 500-600 gr fasole
  • o ceapa mare
  • un morcov
  • 3 foi dafin
  • 2-3 linguri bulion
  • o lingurita boia dulce
  • o lingurita cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • o lingurita zahar
  • o legatura patrunjel verde

656x576_iahnie-de-fasole-105180

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole:

Lasam fasolea la inmuiat , de seara.

A doua zi o punem la fiert, in apa rece. Dupa cateva clocote schimbam apa, scurgandu-le si adaugand apa clocotita. Repetam din nou operatiunea dupa ce da iar in clocot apoi lasam fasolea la fiert la foc mic si o lasam pana ce fierbe bine de tot.

Intre timp tocam ceapa si dam morcovul pe razatoare.

Le calim in 3-4 linguri de ulei, pana se inmoaie bine.

Adaugam fasolea impreuna cu doua cani din apa in care a fiert (fasolea sa fie bine cuprinsa de apa), foile de dafin si boiaua.

Lasam la fiert pentru 20-25 minute apoi putem adauga patrunjelul tocat, bulionul, zaharul, sare si piper dupa gust.

Se serveste ca atare, cu mamaliguta si muraturi sau c-un carnacior afumat si prajit, alaturi.

Daca zeama vi se pare prea subtire, scoateti intr-un bol o mana de fasole fiarta, o pasati si o adaugati inapoi in oala si amestecati.


There is no ads to display, Please add some

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns

[quads id=10]