duminică, septembrie 22, 2019

Iahnie de fasole (de post)

188Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email
  • 500-600 gr fasole
  • o ceapa mare
  • un morcov
  • 3 foi dafin
  • 2-3 linguri bulion
  • o lingurita boia dulce
  • o lingurita cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • o lingurita zahar
  • o legatura patrunjel verde

656x576_iahnie-de-fasole-105180

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole:

Lasam fasolea la inmuiat , de seara.

A doua zi o punem la fiert, in apa rece. Dupa cateva clocote schimbam apa, scurgandu-le si adaugand apa clocotita. Repetam din nou operatiunea dupa ce da iar in clocot apoi lasam fasolea la fiert la foc mic si o lasam pana ce fierbe bine de tot.

Intre timp tocam ceapa si dam morcovul pe razatoare.

Le calim in 3-4 linguri de ulei, pana se inmoaie bine.

Adaugam fasolea impreuna cu doua cani din apa in care a fiert (fasolea sa fie bine cuprinsa de apa), foile de dafin si boiaua.

Lasam la fiert pentru 20-25 minute apoi putem adauga patrunjelul tocat, bulionul, zaharul, sare si piper dupa gust.

Se serveste ca atare, cu mamaliguta si muraturi sau c-un carnacior afumat si prajit, alaturi.

Daca zeama vi se pare prea subtire, scoateti intr-un bol o mana de fasole fiarta, o pasati si o adaugati inapoi in oala si amestecati.

Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns