mnb

Popcorn caramel

2.61KVizualizări
0
(0)

Aseara, toata gasca ma trimitea la bucatarie sa fac popcorn.
Eu..voiam ceva bun. Asa ca am zis..ce sa combin?
Desi nu mancasem niciodata popcorn cu caramel (mi se parea nepotrivita combinatia :))), fiind cu gandul la caramelul Mihai..., l-am bagat in popcorn.
Un deliciu!!!!

Avem nevoie de

  • boabe de porumb pentru popcorn
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 100 ml frisca lichida

Intr-un ceaun, punem cam 30-40 ml ulei, turnam grauntele (al meu ceaun e mare si pun cate 200gr o data ) si punem capac. Punem ceaunul pe aragaz la foc mic.La un moment dat vom auzi cearta mare in ceaun dar rasturnam intr-un bol doar cand nu mai auzim facand poc in capacul ceaunului :))

Caramel.
Punem la foc intr-o craticioara zaharul si amestecam mereu pana ce se topeste tot si capata culoarea chihlimbarului.
Luam de pe foc, turnam frisca si amestecam cu mare grija la reactii si abur. Punem inapoi pe foc, mai amestecam pana se dilueaza totul si adaugam untul. Mai fierbem doua minute amestecand si apoi turnam peste popcornul din bol , in sens circular, incercand sa acoperim cat mai multe „floricele”. Cu ajutorul a doua linguri incepem sa amestecam mazgalind toate floricelele cu caramel.

Eu nu l-am pus pe tot, am lasat putin in cratita sa mai am unde-mi baga dejtele :)))

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

3 comentarii

Lasă un răspuns