Pentru mine dulce inseamna frisca, creme, ciocolata. Nu ma incanta fursecurile, prajiturile cu foi sau cele „uscate”. Alea le mananc…de foame.
Snickers este o prajitura pe care-o fac pentru prima oara dar pe care cu siguranta o voi repeta de muuulte ori. Caramel cu nuca, multa ciocolata si blat cu nuca, o combinatie ce-mi satisface cu doar doua bucatele pofta de dulce.
Ingredients – tava 23×32 cm
- Blat
- 8 albusuri
- 8 linguri de zahar
- 200 gr nuca macinata
- o lingurita praf copt
- 3 linguri faina
- un vf. cutit sare
- Glazura 1
- 200 gr ciocolata alba
- 2 linguri ulei
- Crema
- 8 galbenusuri
- un pachet unt
- 200 gr zahar +5 linguri
- 200 gr alune
- Glazura 2
- 200 gr ciocolata cu lapte
- 2 linguri ulei
Mod de preparare Prajitura Snickers
Blat
Mixeaza albusurile spuma impreuna cu praful de sare.
Adauga treptat zaharul si mixeaza pana la diluare. Trebuie sa obtii o compozitie ferma, lucioasa.
Adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt, nuca macinata, si omogenizeaza amestecand usor de jos in sus.
Tapeteaza o tava cu hartie pentru copt intinde compozitia si niveleaza usor.
Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace blatul la foc mediu (170 gradetimp de aprox 15-20 minute. Trebuie sa fie usor rumenit, aurit.
Desprinde hartia de copt cand blatul s-a racit.
Glazura 1.
Topeste pe baie de abur ciocolata alba impreuna cu uleiul si intinde amestecul peste blatul rece.
Da tava la frigider si prepara crema.
Intr-un vas cu fund dublu caramelizeaza 200 gr zahar pana capata culoarea chihlimbarului.
Galbenusurile mixeaza-le cu restul de zahar.
Peste caramelul fierbinte adauga untul, amesteca si lasa la foc mic pana se dilueaza caramelul apoi ia vasul de pe foc adauga si galbenusurile, treptat si omogenizeaza. Vei obtine o crema pufoasa pe care-o vei pune din nou la foc si o vei fierbe la foc mic pana se ingroasa putin. Fierbe la foc mediu pentru 4-5 minute. La final opreste focul, dauga si alunele si omogenizeaza. Trebuie sa obtii un amestec cu consistenta asemanatoare cu a unei smantani groase, ca o budinca.
Lasi la racit.
Cand e doar usor calduta o intinzi usor peste glazura de ciocolata alba. Incepe dintr-un colt pentru a nu desprinde glazura.
Da tava din nou la frigider sau la congelator pentru 10 minute.
Prepara glazura2 topind pe baie de abur ciocolata cu lapte impreuna cu uleiul si intinde-o peste crema caramel.
Da prajitura din nou la rece.
Ador prajitura asta! Minunat arata!
Multumesc, Timea!
Hristos a inviat..Imi imaginez ca e o nebunie, dar daca fac nu cred ca ii prea incanta pe ai mei si ar trebui sa mananc singura. Privesc la prajitura ta si-mi ajunge!!
Rocs…pai si la mine…eu sunt mancatorul numarul unu :)))
Zi faina!
Cu siguranta am s-o incerc si eu, ca tare bine arata la tine in farfurie!
Meri, multumesc!
Zi frumoasa!
Arata MINUNAT!!!! imi faci o pofta de zile mari!!! :))) as manca intruna nu alta…
Buna dimineata! Si eu, Alina.
Si pe la reteta ta m-am uitat cum ai facut, ca de fapt pofta tu mi-ai facut-o :)))
O zi frumoasa!
Ce bunatate de prajitura!!!
Hristos a Inviat! papa bun:)
mmmm,ce minunat arata;m-ai convins sa o incerc si eu!
Hristos a inviat!!
Adevarat a inviat!
Imbratisez, draga Lulu.
Daca-ti plac prajiturile dulci vei fi incantata!
Te pup, zi frumoasa!
Hristos a Inviat si de la mine ! Ti-am trecut pragul sa te salut si sa vad ce minunatii mai faci , mi-e dor sa stau la taclale cu tine, sper pe viitorr sa ne gasim timpul sa o facem, te imbratisez cu mare drag
Adevarat a inviat!
Sylvia…nu prea ne lasa viatza si treaba :)), dar nici nu stii cum om bea o cafea fatza-n fatza 😛
Zi frumoasa si numai bine!
Sper din toata inima sa traiesc si clipa aia, sa stam fata in fata !
Si eu sper >:d<