Printre deserturile care dispar cel mai rapid de pe platouri – Faguri cu crema de ciocolata Usurele, aromate, cremoase si bune. Si copilasilor plac mult, ca-s moi si usor de tinut in manute si nu se murdaresc 🙂
Ingrediente faguri
- 6 oua
- 100 ml ulei
- 120 ml lapte
- 7 g praf de copt (sau amoniac; eu am pus praf de copt)
- 400 g faina alba
- 200 g zahar
- putina sare
Crema
- 500 ml lapte
- 45 g amidon alimentar
- 2 galbenusuri
- 5 linguri zahar
- 100 g mascarpone
- 120 g ciocolata cu lapte, cu 40% cacao
Mod de preparare Faguri cu crema de ciocolata
Mixeaza intr-un bol ouale impreuna cu putina sare, pana cand devin spumoase.
Adauga zaharul si mixeaza in continuare, la viteza mare, pana cand amestecul devine cremos, zaharul s-a diluat si ouale si-au dublat volumul.
Adauga apoi, pe rand, uleiul, laptele, mixand usor, iar la final faina cernuta impreuna cu praful de copt. Mixati usor cateva secunde pana la omogenizarea aluatului pentru faguri.
- In reteta erau 450 g faina alba dar eu stiu ca faina folosita de mine are putere mare de absorbtie si am pus din start doar 400 g,
- Compozitia trebuie sa aiba consistenta ca si cea de chec, asa ca daca vedeti ca e prea moale, mai puneti si celelalte 50 g; in caz contrar lasati asa ca mine, 400 g.
Pregateste forma sau aparatul pentru faguri – in functie de ce ai.
Infierbant-o bine si pensuleaza-o apoi cu ulei.
Ia din compozitie cu lingurita si pune in forma. Lasa cateva secunde (2-3), inchide capacul formei si coace fagurii uniform, pe ambele parti, la foc mic spre mediu, pana cand ii rumenesti usor.
Asa cum am zis, depinde in ce ii coaceti, forma, aparat. La primele ture o sa va lamuriti exact cat de multa compozitie trebuie sa puneti, daca este necesar sa fie mai groasa sau mai subtire si care e timpul optim pentru coacere, incat sa obtineti fagurii perfecti.
Pregatire crema de ciocolata
Pune intr-o cratita cu fund dublu amidonul, zaharul si galbenusurile si incepe sa adaugi, treptat, laptele, amestecand sa nu faca cocoloase.
Pune cratita pe foc si fierbe amestecul la foc moderat, amestecand continuu, pana se ingroasa si se desprinde de peretii vasului. Dupa cateva momente adauga ciocolata rupta bucatele, lasa 2 minute apoi amesteca usor asigurandu-te ca toata ciocolata e topita si crema omogena.
Pune folie alimentara peste vas si lasa crema la racit.
- Pentru racirea mai rapida, introdu cratita intr-o alta, in care ai pus apa foarte rece
Mixeaza mascarpone putin pana „se desface”.
Incepe sa adaugi din crema de ciocolata racita foarte bine, pe etape, amestecand energic cu un tel para.
La final grupati fagurii in perechi, ca la gradinita :)), doi cate doi, in functie de dimensiunile obtinute.
Pe una dintre prajituri spritati crema si acoperiti cu a doua.
Asezati-i pe un platou si pastrati platoul cu faguri cu crema de ciocolata intr-un loc rece.
Aici gasiti reteta pentru Faguri cu crema de lamaie
Ma gasesti si pe facebook – Retete papa bun


- 6 oua
- 100 ml ulei
- 120 ml lapte
- 7 g praf de copt (sau amoniac; eu am pus praf de copt)
- 400 g faina alba
- 200 g zahar
- putina sare
- Crema
- 500 ml lapte
- 45 g amidon alimentar
- 2 galbenusuri
- 5 linguri zahar
- 100 g mascarpone
- 120 g ciocolata cu lapte, cu 40% cacao
Ma gasesti si pe: Reteta Papa Bun