Un desert bun cere o cafea buna, pentru reusita si pentru gust intens si aromat – Mini choux cu cafea
Espresso concentrat, preparat cu ajutorul aparatului Breville Prima Latte III Red, cu siguranta se va remarca in gustul preparatului final.
Ingrediente choux
100 ml lapte
100 ml apa
100 g unt
133-135 faina alba
10 g zahar
putina sare
210 g ou
Ingrediente crema
150 ml espresso preparat la espressorul Breville Prima Latte III
300 ml lapte
50 g amidon alimentar
180 g zahar
250 g mascarpone
2 linguri zeama de lamaie
un plic zahar vanilinat
50 g unt
un varf cutit sare
Mod de preparare Mini choux cu cafea preparata la espressorul Breville Prima Latte III
Se preincalzeste cuptorul la 180 grade, program normal, sus/jos.
Pune intr-un vas apa, laptele, untul, zaharul si sarea. Pune la foc mic vasul.
In momentul in care a dat in clocot amestecul, ia vasul de pe foc, pune faina, toata o data, si amesteca energic.
Pune vasul inapoi pe foc si mai amesteca timp de un minut- doua.
Se lasa la racorit 2 – 3 minute, amestecand usor sa scoti aburul, apoi incepe sa pui ouale, unul cate unul, amestecand cu telul dupa fiecare pana-l incorporezi, apoi treci la urmatorul.
Eu cantaresc ouale (fara coaja, bineinteles:))) si daca depasesc cantitatea din reteta, scot cu lingura surplusul, sa las exact cat e necesar. Incorporez in aluat putin cate putin.
Pui aluatul intr-un posh, montezi un dui steluta mai marisor si spritezi in tava tapetata cu hartie de copt mini choux-uri.
Este tare util un covoras de silicon de pus in tava. De cand le prepar pe acel covoras chiar se vede diferenta.
Introduci tava in cuptorul preincalzit, pe treapta din mijloc si coci cojile pana cand sunt crescute, maronii – undeva la 35-40 minute. Cobori apoi temperatura la 140 grade si mai lasi pentru 15 minute. Cojile vor iesi PERFECT!
Crema de cafea
Preparati 150 ml espresso cu ajutorul espressorului Breville Prima Latte III Red. Amestecati espresso rece cu laptele.
Puneti intr-o cratita termorezistenta zaharul, sarea si amidonul. Incepeti sa adaugati, putin cate putin, laptele amestecat cu cafeaua espresso, amestecand cu un tel.
Puneti cratita pe foc amestecand usor, continuu si lasati pana cand amestecul se ingroasa bine.
Opriti focul, adaugati untul si omogenizati. Acoperiti cu folie alimentara si lasati sa se raceasca.
Pentru a grabi prepararea cremei, eu mut vasul in chiuveta in care am pus apa foarte rece si amestec usor, cand si cand, pana la racire.
Toarna crema intr-un bol inalt, pune si zeama de lamaie si cele 250 g mascarpone.
Mixeaza intai la viteza mica, sa „desfacI” crema si branza apoi mareste viteza si mixeaza pana cand crema e pufoasa, ferma, foarte bine legata.
Da crema la rece pentru 30 de minute.
Taie capacele chouxurilor, pune crema intr-un posh si spriteaza din abundenta pe baza prajiturilor, apoi acopera cu capacelul taiat.
Aseaza-le frumos pe un platou si pastreaza-le la rece pana-n momentul servirii.