Daca vrei ceva rapid, pentru platoul cu aperitive, de mancat la mic dejun sau de pus la pachet, incearca aceasta budinca aperitiv cu sunca. E atat de usor de facut de n-ai idee!
Si chiar o vei face des dupa ce-o vei incerca, pentru ca-i versatila si economica.
Poti pune, sau nu, praf de copt in compozitie. Eu am pus, c-asa mi-a recomandat Meri <3 dar poti si sa nu pui, in reteta de baza nu era pus 🙂
Ingrediente tava de 20×25 cm (eu am facut-o intr-una mai marisoara, de 20×30 cm)
- 5 oua
- 5 linguri de smantana
- 8 linguri faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 300 g sunca
- un ardei gras rosu
- 1/3 legatura patrunjel verde
- 100 g branza telemea sarata
- sare
- piper
Preparare Budinca aperitiv
Pregatesti toate ingredientele.
Sunca o tai cubulete mici.
Ardeiul il speli bine, il cureti si-l tai cubulete.
Patrunjelul spalat il toci marunt si-l lasi la scurs.
Intr-un bol mixezi ouale intregi cu putina sare pentru 3-4 minute. Adaugi smantana, faina amestecata cu praful de copt si sare/piper dupa gust.
Omogenizezi.
Adaugi sunca, patrunjelul si ardeiul si amesteci usor. La final pui si branza telemea maruntita cu degetele.
Pregatesti o tava termorezistenta si o tapetezi cu hartie pentru copt.
Poti unge putin hartia (cu unt) pentru a evita sa se prinda de budinca.
Torni amestecul intr-un strat uniform.
Introduci tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, pe treapta a doua si coci budinca pentru 40-45 minute sau pana cand budinca e frumos rumenita.
O lasi sa se raceasca, o scoti pe platou si desprinzi hartia, apoi o portionezi cum doresti.
Pe cât de simplă pe atât de bună, așa-i? <3
Da, draga mea!
Iti multumesc! :-*
ai furat reteta 🙂 de aici https://www.gustos.ro/retete-culinare/budinca-aperitiv-cu-sunca-si-ardei.html …plus ca iese mai buna de pe gustos.ro ca sa stii..
Cred ca tare destept te-ai simtit tu sa imi lasi comentariul asta, asa-i? 🙂
Dar erai destept daca citeai ca la finalul retetei este lasata sursa retetei,care e aceeasi cu cea de pe gustos.
Dar nah, de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere 🙂