Nu exista Paste sau Craciun fara chec aperitiv. Fara exceptie!
Fac mereu cantitate dubla, altfel n-ar ajunge si pentru musafiri, la cat de bine il mananca ai mei copii.
Am incercat diverse retete de-a lungul timpului, nu e mare filozofie sau dificultate, un amestec de faina, ou, lapte, ulei (in functie de retete) alaturi de care plusezi cu praf de copt pentru a creste si cu diverse adaosuri, in functie de preferinta sau de ce ai la indemana. Timpul de pregatire e foarte scurt, 15-20 minute, asa ca n-ai de ce sa nu-l incerci 😉
Am pus in el, in timp, incepand de la cascaval, branza de vaci, cas, la sunca, salam, resturi de friptura, porumb, masline, ciuperci, ardei, ceapa verde, spanac etc si intotdeauna a iesit bine. Nu am niciodata o reteta fixa in ce priveste adaosul celor din urma. Baza ce trebuie respectata e partea cu aluatul.
N-am poze frumoase, n-am facut niciodata speciale pentru aceasta reteta, dar stiam ca trebuie sa am si reteta asta pe blog, asa ca pun ce am :))
In general respect reteta de la draga noastra Jamila.
Ingrediente chec aperitiv
Avem nevoie, pentru 2 checuri in tavi micute (de aprox 20-22 cm), de sau una mare, de cozonac.
Merge si in forme de briose
- 200 g faina
- 8 oua
- 6 linguri ulei
- 2 lingurite praf de copt
- masline, gogosar, cascaval, sunca, ciuperci, ceapa verde etc (cam 600-700 g, adunate toate)
- ulei si faina pentru uns tavile
- ketchup
- sare dupa gust
Mod de preparare Chec aperitiv
Pregateste un bol mare.
Pune in el ouale, potriveste gustul de sare (in functie de ce ingrediente vei adauga, ai grija sa nu pui prea multa sare) si mixeaza-le pana isi dubleaza volumul.
Adauga uleiul si mai mixeaza un minut. Adauga faina amestecata cu praful de copt, in ploaie, putin cate putin, mixand usor doar pana la omogenizare.
In acest moment adaugi restul ingredientelor alese de tine, tocate cubulete, cascavalul ras si omogenizezi usor amestecand totul cu lingura.
Pregateste tava/tavile ungandu-le putin cu ulei si presarand faina.
Toarna compozitia de chec aperitiv si niveleaza. Pune in fir subtire cateva linii de ketchup deasupra, facand un decor cu ajutorul unei scobitoare sau a unei furculite.
Introdu tava la cuptor, pe treapta din mijloc, la 175 grade, pentru 35-40 minute (in functie de cuptor). Checul aperitiv trebuie sa fie usor rumen iar la testul cu scobitoarea, aceasta sa iasa curata.
Feliaza-l cand s-a racit bine.
Daca iti mai fac cu ochiul si celelalte preparate de pe platou, le gasesti mai jos.
Rulada tricolora – clik pe denumire
Rulada cu spanac – clik pe denumire