De faguri nu m-as putea satura niciodata! Cu crema de lamaie, crema de ciocolata sau faguri cu crema de vanilie, au intotdeauna trecere fara doar si poate. Unde mai pui ca nu-s deloc greu de facut, e ca o joaca, iar combinatiile sunt inepuizabile! O sa va demonstrez lejeritatea prepararii lor in aceasta simpla reteta de faguri cu crema de vanilie.
Ingrediente faguri cu crema de vanilie
- 6 oua
- 100 ml ulei
- 120 ml lapte
- 7 g praf de copt (sau amoniac; eu am pus praf de copt)
- 400 g faina alba
- 200 g zahar
- putina sare
Ingrediente crema
Crema
- 3 galbenusuri
- 200 ml lapte
- 60 g zahar
- o lingura de unt
- 30 g amidon alimentar
- 350 frisca batuta, indulcita dupa gust
- 250 g mascarpone
- 2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare faguri cu crema de vanilie
Mixeaza intr-un bol ouale impreuna cu putina sare, pana cand devin spumoase.
Adauga zaharul si mixeaza in continuare, la viteza mare, pana cand amestecul devine cremos, zaharul s-a diluat si ouale si-au dublat volumul.
Adauga apoi, pe rand, uleiul, laptele, mixand usor, iar la final faina cernuta impreuna cu praful de copt. Mixati usor cateva secunde pana la omogenizarea aluatului pentru faguri.
- In reteta erau 450 g faina alba dar eu stiu ca faina folosita de mine are putere mare de absorbtie si am pus din start doar 400 g,
- Compozitia trebuie sa aiba consistenta ca si cea de chec, asa ca daca vedeti ca e prea moale, mai puneti si celelalte 50 g; in caz contrar lasati asa ca mine, 400 g.
Pregateste forma sau aparatul pentru faguri – in functie de ce ai.
Infierbanta bine si pensuleaza apoi.
Ia din compozitie cu lingurita si pune in forma. Lasa cateva secunde (2-3), inchide capacul formei si coace fagurii uniform, pe ambele parti, la foc mic spre mediu, pana cand ii rumenesti usor.
Asa cum am zis, depinde in ce ii coaceti, forma, aparat. La primele ture o sa va lamuriti exact cat de multa compozitie trebuie sa puneti, daca este necesar sa fie mai groasa sau mai subtire si care e timpul optim pentru coacere, incat sa obtineti fagurii perfecti.
Crema de vanilie
Pune intr-un vas galbenusurile, amidonul, cele 60 g zahar si amesteca usor. Adauga treptat laptele, putin cate putin sa nu se formeze cocoloase.
Pune vasul pe foc si amesteca continuu, pana cand crema se ingroasa bine.
Opreste focul si adauga untul.
Pune folie alimentara peste vas si lasa la racit.
Mixeaza frisca pe jumatate. Daca e dulce nu mai pui zahar, daca nu e dulce adauga cateva linguri de zahar pudra, dupa gustul tau (eu pun 3 linguri, gust si decid daca mai pun).
Cand ai mixat frisca pe jumatate adauga mascarpone, mixeaza usor si omogenizeaza.
Crema cu galbenusuri, rece, mixeaz-o pentru cateva secunde, doar sa o „desfaci”, apoi adaug-o peste crema de frisca, impreuna cu zaharul vanilat.
Mixeaza la viteza mica sau medie, pana cand crema e ferma si omogena. O poti incorpora amestecand energic cu un tel para.
E ABSOLUT DELICIOASA!!!
Pune cu o lingurita crema pe jumatate din cantitatea de faguri, apoi lipeste pe fiecare cu fagurii ramasi.
Pastrati fagurii cu crema de vanilie la rece, pana la servire.
Pe facebook ma gasesti aici – Retete papa bun
- 6 oua
- 100 ml ulei
- 120 ml lapte
- 7 g praf de copt (sau amoniac; eu am pus praf de copt)
- 400 g faina alba
- 200 g zahar
- putina sare
- Iar pentru crema:
- 3 galbenusuri
- 200 ml lapte
- 60 g zahar
- o lingura de unt
- 30 g amidon alimentar
- 350 frisca batuta, indulcita dupa gust
- 250 g mascarpone
- 2 plicuri zahar vanilat