Luna asta frumosul proiect Dulce Romanie este gazduit de o fata draga mie, pentru care, chiar si pe ultima suta de metri, m-am straduit sa prepar ceva bunutz, sa-i onorez invitatia.
Asa ca poposim in casutza Magdei si gatim cu leurda, gatim cu ciuperci si/sau tarte rustice.
Eu m-am oprit la ciuperci, c-atat mi-a mai permis timpul, si-am preparat pentru provocarea lunii un pranz consistent- ficatei de pui cu ciuperci si cascaval.
[ingredients title=”Ingredients”]
- 1kg ficat pui
- un borcan ciuperci
- 2 cepe marisoare
- unt
- 3 galbenusuri
- 150 gr smantana
- sare
- piper
- busuioc
- 100 gr cascaval
- 100 ml vin demidulce
- putina nucsoara
[/ingredients]
Mod de preparare ficatei de pui cu ciuperci si cascaval.
Curata ceapa si tai-o julien.
Topeste intr-o tigaie unt cat o nuca si adauga ceapa. Caleste-o pana se inmoaie si pune si ficateii, ciupercile ,plus putin busuioc.
Lasa sa se rumeneasca usor si adauga vinul si lasa sa fiarba la foc mic, pana se evapora vinul.
Unge un vas termorezistent cu unt, si cu o paleta scoate ceapa si ficatul si aseaza-le in vas – deci! fara zeama.
Amesteca galbenusurile cu smantana, adauga putina nucsoara, condimenteaza cu sare si piper si toarna peste ficateii din vas.
Introdu tava in cuptorul preincalzit si lasa la foc mediu pentru 20-25 minute.
Scoate vasul , pune deasupra bucati de cascaval si-l introdu din nou la cuptor pentru 8-10 minute.
Serveste cu mamaligutza si muraturi, cu iaurt , cu salata sau…cu ce vrei tu 🙂
Se serveste doar cald, cand se racesc ficateii mie nu imi mai plac 😀
Ce buni trebuie sa fie pregatiti asa!
Trebuie retinuta reteta!
Incearc-o, Meri, ca n-are ce sa fie rau 😀
Efortul tau de a pregati ceva ptr provocarea mea , pentru mine inseamna enorm !!
Multumesc frumos !!! <3
Cu mare drag, Magda. Stii ca te apreciez mult dar chiar nu gatisem pana acum cu ingredientele cerute.
Ma bucur ca n-am ramas de carutza :))))
Arata grozav!!!
Multumesc, Victor.
Si la tine sunt o gramaaaada de bunatati.
Mai, nu stiu ce faci tu.. dar ma omori cu tot ce gatesti!! O fi de la ochii albastrii ca marea.. ca ceru.. ca albastru de metil?! :))
Te pup dulce fata cu ochii ca balerinii mei :PPP
:)))))nu stiu mai Simonico.
Astia mai nu-mi venea sa-i postez ca Mona ferea cascavalul si Danut ceapa :((( desi eu am papat cu pofta, si cu rosii :)))
Dar am zis ca n-or fi toti asa mofturosi ca ai mei cateodata 😀
Cum se pot salva retetele?
Raluca, inca nu am buton de „print” dar o sa adaug.
O salvezi in semnele de carte din browser sau ii dai copy/paste intr-un document in pc-ul personal.
Sarbatori fericite!
Si ciupercile?….cand se pun?
Odata cu ficateii.
Am modificat acum.
Multumesc de atentionare.
O fac si eu maine dar…fara bucatica de cascaval din care s-a muscat…
hahaha :)))) ce haios :))))
nu s-a muscat :)))) asa s-a taiat,:)))