vineri, august 23, 2019

Pulpe la cuptor cu smantana si cascaval

138Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

Pulpe la la cuptor cu smantana si cascaval – fost deliciul pranzului de azi.

Nu am mancat niciodata ceva mai bun! Cel putin la capitolul retete de pui 🙂

Mona mea a luat prima gura si nu contenea sa mormaie:

– Mmmmmm, mmmmmm, mmmmm! :))) Nu-mi da paine ca nu-i stric gustul!

:)))

Merita incercata reteta asta 😉

pulpe-de-pui-cu-cascaval

 

Ingrediente

  • o caserola pulpe de pui dezosate (au fost 6 pulpe) – puteti folosi si piept de pui
  • 80 g smantana
  • 4 catei usturoi
  • 80 g cascaval
  • sare
  • piper
  • sos de soia
  • o lingura parmezan ras
  • unt

 

pulpe-cu-cascavalMod de preparare Pulpe la cuptor cu smantana si cascaval

  1. Spala bine pulpele de pui si usuca-le cu un servet.
  2. Unge un vas termorezistent (prevazut cu capac) cu unt.
  3. Stropeste pulpele cu sos de soia si aseaza-le-n vas.
  4. Piseaza usturoiul si amesteca-l cu smantana si sare dupa gust.
  5. Toarna amestecul peste pulpe si unge-le bine.
  6. Pune capacul vasului si introdu-l in cuptorul preincalzit pentru o ora, la 180-200 grade.
  7. Scoate vasul din cuptor, fereste-i capacul, scurge excesul de lichid (mai lasa si pulpele, la pieptul de pui nu stiu daca e nevoie) lasand cam de-un deget din inaltimea vasului.
  8. Presara cascavalul ras amestecat cu parmezan si reintrodu vasul la cuptor.
  9. Lasa pana ce preparatul se rumeneste frumos.
  10. Pofta buna!

 

Pulpe la la cuptor cu smantana si cascaval

Pulpe la cuptor cu smantana si cascaval

DSC_2251

 

Pulpe la cuptor cu smantana si cascaval

Sursa de inspiratie

Gaby_D
Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

7 comentarii

Lasă un răspuns