mnb

Ficatei de pui la tigaie

5.74KVizualizări
5
(35)
Print Friendly, PDF & Email

Cand vrei un pranz rapid si bun, gata-n 30 minute (cu tot cu mamaliguta) alege sa pregatesti ficatei de pui la tigaie.

Am mancat in diverse locuri ficatei la tigaie, rumeni,  dar erau mult prea seci pentru gustul meu.

Ficateii nefiind suculenti, daca-i mai si rumenesti raman in final prea uscati.

Dar repet, astea-s preferintele mele culinare si n-am nimic impotriva pregatirii de catre fiecare exact asa cum ii place!

Varianta in care ii fac eu cel mai des este extrem de simpla si arata asa.

Ficatei de pui la tigaie

Ingrediente Ficatei de pui la tigaie

  • o caserola ficatei de  pui (aprox 500-600 g)

  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei
  • o jumate lingurita boia de ardei dulce
  • o jumatate de lingurita busuioc uscat sau cimbru (noua ne plac cu oricare dintre cele doua) – daca nu va place niciuna dintre arome, veti presara la final patrunjel verde tocat
  • 100 ml vin alb demi dulce sau dulce – daca nu ai in casa inlocuieste cu apa sau supa de pui
  • 5 catei usturoi
  • sare

Ficatei de pui la tigaie

Mod de preparare Ficatei de pui la tigaie

Pregatesti in acelasi timp ficateii si mamaliga.

Pui apa cu sare in ceaun si pregatesti o mamaliguta dupa reteta ta obisnuita.

Dupa ce au trecut 10 minute de cand fierbe mamaliga, o lasi in continuare la foc si te ocupi de ficatul de pui.

Pune o tigaie buna la incalzit.. Pune in ea uleiul si untul si lasa pana cand se incing.

Plonjeaza ficateii (pe care i-ai spalat si curatat daca e cazul) si prajeste-i cate un minut pe fiecare parte.

Toarna vinul (sau supa, apa, ce ai la indemana), pune boiaua si condimentul uscat.

  • NU PUNE ACUM  SARE! Sarea se adauga doar la final, altfel ficateii devin seci si tari.

Pune capac peste tigaie si lasa la foc mediu pentru 10 minute.

Scoate capacul, adauga usturoiul feliat sau pisat, invarte ficateii si mai lasa-i pentru aproximativ 5 minute.

Presara apoi sare dupa gust, patrunjel verde (daca nu ai pus condiment uscat), pune capacul pe tigaie si lasa sub capac 5-10 minute, cu focul stins.

Rastoarna mamaliga, pune in farfurii, iar alaturi imparte ficateii si cate-o lingura-doua de branza framantata – cas, urda, branza burduf.

Ficateii la tigaie sunt grozav de buni si cu piure si salata.

  • Eu nu am avut timp acum,  dar in cea mai mare parte pregatesc pentru ei si mujdei de usturoi si-si pune fiecare la servire, dupa bunul plac.

Ficatei de pui la tigaie

 

Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 35

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Leave a Reply

seven + 9 =