Cand vrei un pranz rapid si bun, gata-n 30 minute (cu tot cu mamaliguta) alege sa pregatesti ficatei de pui la tigaie.
Am mancat in diverse locuri ficatei la tigaie, rumeni, dar erau mult prea seci pentru gustul meu.
Ficateii nefiind suculenti, daca-i mai si rumenesti raman in final prea uscati.
Dar repet, astea-s preferintele mele culinare si n-am nimic impotriva pregatirii de catre fiecare exact asa cum ii place!
Varianta in care ii fac eu cel mai des este extrem de simpla si arata asa.
Ingrediente Ficatei de pui la tigaie
-
o caserola ficatei de pui (aprox 500-600 g)
- 50 g unt
- 2 linguri ulei
- o jumate lingurita boia de ardei dulce
- o jumatate de lingurita busuioc uscat sau cimbru (noua ne plac cu oricare dintre cele doua) – daca nu va place niciuna dintre arome, veti presara la final patrunjel verde tocat
- 100 ml vin alb demi dulce sau dulce – daca nu ai in casa inlocuieste cu apa sau supa de pui
- 5 catei usturoi
- sare
Mod de preparare Ficatei de pui la tigaie
Pregatesti in acelasi timp ficateii si mamaliga.
Pui apa cu sare in ceaun si pregatesti o mamaliguta dupa reteta ta obisnuita.
Dupa ce au trecut 10 minute de cand fierbe mamaliga, o lasi in continuare la foc si te ocupi de ficatul de pui.
Pune o tigaie buna la incalzit.. Pune in ea uleiul si untul si lasa pana cand se incing.
Plonjeaza ficateii (pe care i-ai spalat si curatat daca e cazul) si prajeste-i cate un minut pe fiecare parte.
Toarna vinul (sau supa, apa, ce ai la indemana), pune boiaua si condimentul uscat.
- NU PUNE ACUM SARE! Sarea se adauga doar la final, altfel ficateii devin seci si tari.
Pune capac peste tigaie si lasa la fic mediu pentru 10 minute.
Scoate capacul, adauga usturoiul feliat sau pisat, invarte ficateii si mai lasa-i pentru aproximativ 5 minute.
Presara sare dupa gust, patrunjel verde (daca nu ai pus condiment uscat), pune capacul pe tigaie si lasa pentru 2 minute.
Rastoarna mamaliga, pune in farfurii, iar alaturi imparte ficateii si cate-o lingura-doua de branza framantata – cas, urda, branza burduf.
Ficateii la tigaie sunt grozav de buni si cu piure si salata.
- Eu nu am avut timp acum, dar in cea mai mare parte pregatesc pentru ei si mujdei de usturoi si-si pune fiecare la servire, dupa bunul plac.
Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun
There is no ads to display, Please add some