Reteta Indiene - Rețete Papa Bun

mnb

Reteta Indiene

4.32KVizualizări
3
(2)
Print Friendly, PDF & Email

O alta reteta preluata de la Bucatarese Vesele (le devin fan no1 :)) ), Reteta Indiene – care efectiv m-a cucerit!

Una dintre cele mai bune prajituri mancate vreodata!!

Nu are rost sa va descriu eu cat de bune sunt, nu v-as convinge, trebuie sa le preparati voi 🙂

indienefb

Ingrediente reteta Indiene

  • Ingrediente pentru 12 bucati
  • Pentru coji
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • o lingura ulei
  • coaja rasa de lamaie
  • sare
  • Pentru sirop
  • 150 gr apa
  • 80 gr zahar
  • o lingurita esenta rom
  • coaja de portocala confiata (optional)
  • Pentru crema – varianta cu frisca lichida Hulala (2016)
  • 250 ml frisca lichida indulcita
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 5 gr gelatina
  • un plic zahar vanilat
  • 40 ml apa
  • Pentru crema – varianta cu frisca naturala (edit: 2022)
  • 300 ml frisca naturala neindulcita
  • 150 g mascarpone
  • 3 galbenusuri
  • 2-3 linguri zahar (dupa gust)
  • 3 foi gelatina
  • 40 ml apa rece
  • Pentru glazura
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • o lingurita unt

 

indiene

Pregatim intai cojile pentru Reteta Indiene

Batem spuma albusurile cu putina sare. Adaugam faina cernuta, galbenusurile, coaja de lamaie rasa, uleiul si omogenizam usor, usor.

mod preparare indiene 2

Cu ajutorul unui posh spritam in tava tapetata cu hartie de copt cerculete cu diametrul de 5 cm.

page

Mie mi-au iesit 25 bucati , una am mancat-o :)).

Dam tava la cuptor (am copt de doua ori) la foc mediu, pana cerculetele prind culoare pe talpa si sunt coapte .Cam 10-15 minute, dar verificati sa nu ziceti „aia a zis 15 dar ete ca-s crude ori ca le-am ars”, atata grija aveti si voi :)). Depinde de cuptor. Le lasati cateva momente, iar cand se racesc le desprindeti usor cu o furculita.

Daca nu aveti chef sa mai urmati pasii va opriti aici :)), mancati fusecurile si gata :))

Pentru sirop fierbeti apa cu zaharul cateva minute. Adaugati esenta si coaja de portocala si lasati la racit.

Crema  varianta cu frisca lichida Hulala

Pune gelatina la hidratat in 40 ml apa.

Mixeaza frisca lichida.

Amesteca galbenusurile cu zaharul si pune-le intr-un vas cu fund dublu, la foc mic, si amesteca energic pana zaharul e topit si amestecul spumos. Cred ca undeva la 5-6 minute din momentul in care a incepe sa fiarba. Nu te opri din amestecat ca se afuma!

Opreste focul, adauga gelatina si omogenizeaza pana se topeste. Adauga portocala confiata.

Eu am adaugat 3 linguri din siropul de portocala confiata de la Bunatati din natura.

coajadeportocalaconfiata

Pune vasul in altul cu apa rece si raceste. Cand a ajuns la temperatura camerei toarna peste frisca si mixeaza 3 minute.

Deci…crema e…fara cuvinte! Absolut minunata, fix pe gustul meu, o sa fac un tort sa-l umplu cu crema preparata asa.

Da vasul la rece.

Crema – varianta cu frisca naturala

Pune gelatina la hidratat in 40 ml apa rece

Intr-un bol mare, pe care l-ai lasat din timp la rece (minim 20 minute) impreuna cu paletele mixerului, mixeaza frisca impreuna cu mascarpone si 2 linguri zahar, initial la cea mai mica viteza, apoi la viteza mare, pana ce capata consistenta ferma.

Amesteca galbenusurile cu zaharul ramas si pune-le intr-un vas cu fund dublu, (sau mai bine la bain marine) la foc mic si amesteca energic pana zaharul e topit si amestecul spumos. Nu te opri din amestecat!

Opreste focul, adauga gelatina scursa de apa si omogenizeaza pana se topeste.

Cand amestecul cu gelatina a ajuns la temperatura camerei, toarna peste frisca si mixeaza 3 minute. Da vasul la rece.

mod preparare 2

Ia jumatate din cantitatea de coji si trece fiecare fursec prin sirop. Asa…rapid, o secunda, nu sa-l uiti acolo :)).

Aseaza pe un platou.

Cu ajutorul unui posh spriteaza crema pe fiecare. Insiropeaza usor si restul cojilor si pune deasupra apoi iar spriteaza crema.

mod preparare indiene

Da 5 minute platoul la rece (eu le bag la congelator) si pregateste glazura punand ingredientele intr-un ibric si topindu-le la foc mic sau pe baie de abur. Omogenizeaza.

Scoate platoul de la rece si pune cate o lingura din glazura racita pe fiecare prajitura.

DSC06379a

indiene papa bun

 

 

 


There is no ads to display, Please add some

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 3 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

15 comentarii

Lasă un răspuns