O alta reteta preluata de la Bucatarese Vesele (le devin fan no1 :)) ), Reteta Indiene – care efectiv m-a cucerit!
Una dintre cele mai bune prajituri mancate vreodata!!
Nu are rost sa va descriu eu cat de bune sunt, nu v-as convinge, trebuie sa le preparati voi 🙂
Ingrediente reteta Indiene
- Ingrediente pentru 12 bucati
- Pentru coji
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 3 linguri faina
- o lingura ulei
- coaja rasa de lamaie
- sare
- Pentru sirop
- 150 gr apa
- 80 gr zahar
- o lingurita esenta rom
- coaja de portocala confiata (optional)
- Pentru crema – varianta cu frisca lichida Hulala (2016)
- 250 ml frisca lichida indulcita
- 3 galbenusuri
- 4 linguri zahar
- 5 gr gelatina
- un plic zahar vanilat
- 40 ml apa
- Pentru crema – varianta cu frisca naturala (edit: 2022)
- 300 ml frisca naturala neindulcita
- 150 g mascarpone
- 3 galbenusuri
- 2-3 linguri zahar (dupa gust)
- 3 foi gelatina
- 40 ml apa rece
- Pentru glazura
- 100 gr ciocolata amaruie
- 50 ml frisca lichida
- o lingurita unt
Pregatim intai cojile pentru Reteta Indiene
Batem spuma albusurile cu putina sare. Adaugam faina cernuta, galbenusurile, coaja de lamaie rasa, uleiul si omogenizam usor, usor.
Cu ajutorul unui posh spritam in tava tapetata cu hartie de copt cerculete cu diametrul de 5 cm.
Mie mi-au iesit 25 bucati , una am mancat-o :)).
Dam tava la cuptor (am copt de doua ori) la foc mediu, pana cerculetele prind culoare pe talpa si sunt coapte .Cam 10-15 minute, dar verificati sa nu ziceti „aia a zis 15 dar ete ca-s crude ori ca le-am ars”, atata grija aveti si voi :)). Depinde de cuptor. Le lasati cateva momente, iar cand se racesc le desprindeti usor cu o furculita.
Daca nu aveti chef sa mai urmati pasii va opriti aici :)), mancati fusecurile si gata :))
Pentru sirop fierbeti apa cu zaharul cateva minute. Adaugati esenta si coaja de portocala si lasati la racit.
Crema varianta cu frisca lichida Hulala
Pune gelatina la hidratat in 40 ml apa.
Mixeaza frisca lichida.
Amesteca galbenusurile cu zaharul si pune-le intr-un vas cu fund dublu, la foc mic, si amesteca energic pana zaharul e topit si amestecul spumos. Cred ca undeva la 5-6 minute din momentul in care a incepe sa fiarba. Nu te opri din amestecat ca se afuma!
Opreste focul, adauga gelatina si omogenizeaza pana se topeste. Adauga portocala confiata.
Eu am adaugat 3 linguri din siropul de portocala confiata de la Bunatati din natura.
Pune vasul in altul cu apa rece si raceste. Cand a ajuns la temperatura camerei toarna peste frisca si mixeaza 3 minute.
Deci…crema e…fara cuvinte! Absolut minunata, fix pe gustul meu, o sa fac un tort sa-l umplu cu crema preparata asa.
Da vasul la rece.
Crema – varianta cu frisca naturala
Pune gelatina la hidratat in 40 ml apa rece
Intr-un bol mare, pe care l-ai lasat din timp la rece (minim 20 minute) impreuna cu paletele mixerului, mixeaza frisca impreuna cu mascarpone si 2 linguri zahar, initial la cea mai mica viteza, apoi la viteza mare, pana ce capata consistenta ferma.
Amesteca galbenusurile cu zaharul ramas si pune-le intr-un vas cu fund dublu, (sau mai bine la bain marine) la foc mic si amesteca energic pana zaharul e topit si amestecul spumos. Nu te opri din amestecat!
Opreste focul, adauga gelatina scursa de apa si omogenizeaza pana se topeste.
Cand amestecul cu gelatina a ajuns la temperatura camerei, toarna peste frisca si mixeaza 3 minute. Da vasul la rece.
Ia jumatate din cantitatea de coji si trece fiecare fursec prin sirop. Asa…rapid, o secunda, nu sa-l uiti acolo :)).
Aseaza pe un platou.
Cu ajutorul unui posh spriteaza crema pe fiecare. Insiropeaza usor si restul cojilor si pune deasupra apoi iar spriteaza crema.
Da 5 minute platoul la rece (eu le bag la congelator) si pregateste glazura punand ingredientele intr-un ibric si topindu-le la foc mic sau pe baie de abur. Omogenizeaza.
Scoate platoul de la rece si pune cate o lingura din glazura racita pe fiecare prajitura.
Ce bine arataaaa, cu ciocolata multa, as devora o tava-ntreaga :))
Mary…am cam devorat eu si pentru tine….
Caaaaat o purcica o sa ma fac :)))))))
Cat de frumoase sunt. Bravo draga mea!
Multumesc Roxana!
Zi frumoasa!
Wow cum arata!!! Sunt minunate, am sa le fac si eu 🙂
Timi, asa sa faci! 😛 :))
Sunt minunate!!! Chiar m-ai facut curioasa de gustul lor si mai ales de crema 😀 Abia astept sa vad tortul 😉
Felicitari pentru casa noua! Cred ca am mai trecut pe aici dar am uitat sa vin cu urarile de rigoare 🙂
Paula, ma temeam sa nu mananc toata crema direct din castron:)))
Multumesc frumos!
Gaby ti-au iesit tare faine !! trebuie sa le refac…acum ca le-am vazut la tine mi-ai facut o pofta …mmmm!!
Eeeee, treaba asta e magulitoare rau! Sa-ti fac eu tie pofta…auzi tu..:))))
Te pup Lory si multumesc frumos!
Wow…Sunt perfecte 🙂 Felicitari!
Arata suuper bine!Imi ploua in gura!
Pot să te iau la mine acasă? 🙂 :*
da :)))