Ingrediente
- pentru friptură
- o bucată cotlet de porc de aprox 800-900 gr.
- rozmarin
- zeama de la jumătate de lămâie
- 150 ml ulei (eu am pus amestecat, de măsline şi de floarea soarelui)
- pentru garnitură
- 800 gr. ciuperci champignion
- 500 gr. smântână
- doua cepe
- 4-5 căţei usturoi
- 2 linguri coniac
- sare
- piper
- mărar verde tocat
Mod de preparare
răsfoind zilnic blogosfera culinară, îmi fac cu ochiul foarte multe reţete.
dacă ieri m-am oprit la fasolea scăzută cu cârnăcior, pentru astăzi am ales o combinaţie ce s-a dovedit a fi delicioasă: friptura la cuptor in ulei combinată cu ciuperci cu smântână.
carnea de porc o condimentăm cu sare si piper.
din loc in loc facem orificii şi presărăm rozmarin.
o punem intr-un vas cu fund dublu (eu am un ceaun de tuci, preferatul meu).
turnăm deasupra uleiul şi zeama de lămâie, aşezam deasupra o hârtie pentru copt, punem capac şi deasupra o greutate.
băgăm la cuptor pentru aprox. 2 ore (depinde de cuptor, eu am invartit-o odata).între timp călim ceapa tocată, uşor, adăugăm ciupercile, usturoiul felii, coniacul şi mai călim 10 minute.
turnăm deasupra smântâna (eu am pus şi-o lingură amidon), amestecăm şi mai lăsăm 3-4 minute.
potrivim gustul cu sare şi piper, asortăm cu mărar verde şi aşteptăm să fie gata fripturica.
poftă mare!
dacă ieri m-am oprit la fasolea scăzută cu cârnăcior, pentru astăzi am ales o combinaţie ce s-a dovedit a fi delicioasă: friptura la cuptor in ulei combinată cu ciuperci cu smântână.
carnea de porc o condimentăm cu sare si piper.
din loc in loc facem orificii şi presărăm rozmarin.
o punem intr-un vas cu fund dublu (eu am un ceaun de tuci, preferatul meu).
turnăm deasupra uleiul şi zeama de lămâie, aşezam deasupra o hârtie pentru copt, punem capac şi deasupra o greutate.
băgăm la cuptor pentru aprox. 2 ore (depinde de cuptor, eu am invartit-o odata).între timp călim ceapa tocată, uşor, adăugăm ciupercile, usturoiul felii, coniacul şi mai călim 10 minute.
turnăm deasupra smântâna (eu am pus şi-o lingură amidon), amestecăm şi mai lăsăm 3-4 minute.
potrivim gustul cu sare şi piper, asortăm cu mărar verde şi aşteptăm să fie gata fripturica.
poftă mare!
There is no ads to display, Please add some
Buna dimineata!
Pastrez fripturica pentru masa de pranz.
O leapsa si cateva premii te asteapta sa le ridici.
O zi minunata!