O friptura frageda si buna, pregatita cu un sos dulce acrisor, intr-o super tigaie ce poate fi folosita atat pe plita cat si la cuptor! – Tigaia Regis Stone Diamond Pan
- Ideal pentru a fi folosită pe plită cu gaz, cu inducție, electrică, ceramică chiar și în cuptor.
- Mâner ergonomic din oțel inoxidabil cu o formă special concepută pentru confortul mâinii;
- Durabilă și rezistentă la zgârieturi;
- Înveliș special, antiaderent cu particule de diamant;
- Asigură distribuirea eficientă și uniformă a căldurii pe toată suprafața tigăii;
- Finisaj premium, lucios cu aspect de diamant;
- Ușor de curățat și întreținut;
- Baza din oțel inoxidabil ce asigură distribuirea eficientă a căldurii;
Pentru prepararea retetei de Friptura de porc cu sos poti folosi atat cotlet de porc, cat si felii de pulpa sau muschi.
Ai nevoie de
- 800 g pulpa de porc
- 250 ml bere sau apa
- 4 linguri ulei
- sare
- piper
- 2-3 catei usturoi
Pentru sos
- 4 linguri pasta tomate – eu am pus o pasta de rosii intregi pregatita in casa, cu ardei copt si condimente
- 2 lingurite otet
- 2 linguri apa
- o lingura zahar
- sare
- piper
- o foaie dafin
Preparare Friptura de porc cu sos
Feliile de carne de porc se condimenteaza cu sare si piper.
Se incinge tigaia Regis Stone Diamond Pan in care ai pus ulei si rumenesti canea cate 2 minute pe ambele parti.
Opresti focul, adaugi si cateii de usturoi, taiati feliute si o ceasca cu apa sau bere si dai tigaia la cuptorul preincalzit la 180-190 grade C, timp de 40 de minute. La jumatatea timpului, se intoarce friptura si se verifica daca e aproape gata. Daca zeama a scazut mai poti adauga apa/bere. Daca este cazul se mai poate plusa timpul cu 10-15 minute, carnea trebuie sa fie moale si frageda.
Friptura de porc cu sos
Intre timp, se pregateste sosul: toate ingredientele se pun intr-un vas si se fierb timp de 5-7 minute si cand este gata friptura, se toarna peste carne si se mai lasa 10 minute la cuptor.
Friptura de porc cu sos merge de minune, servita langa piure de cartofi si muraturi.
Oțet? Și suc de roșii ?
Da, otet si suc de rosii 🙂