Tort cu dragoste - Rețete Papa Bun

Tort cu dragoste

913Vizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Un tort facut cu ocazia implinirii a 7ani de la casatorie.

Ii multumesc lui Dumnezeu pentru omul pe care mi l-a sortit sa-mi fie alaturi si sper sa fim sanatosi si fericiti si in anii ce vor veni.
La decorul tortului,m-am inspirat de la unul din torturile lui JACOB.
doar ca eu am umplut numai o parte a capacului.

Multumesc Jacob!N-am eu maiestria ta dar mi-am dat silinta.
Ma fac eu mare! :)))

Tortul este umplut cu crema ganache cu  ciocolata cu lapte si crema ganache cu ciocolata alba si zmeura,iar sub”capacul cosului” :)))) troneaza boabe de strugur negru.

Ingrediente

  • 8oua
  • 8linguri de zahar
  • 3linguri cacao
  • 6linguri nuca macinata
  • 6-7linguri faina
  • putina sare
  • praf de copt
  • 700ml frisca vegetala
  • 300gr zmeura cogelata
  • 200gr ciocolata alba
  • 200gr ciocolata cu lapte
  • boabe de strugur
  • 3 linguri apa calduta

Mod de preparare

Blaturile:
Doua au fost facute din 3 oua si unul din doua(cel de deasupra
-Un blat:
Se bat albusurile spuma(3)
Se adauga galbenusurile frecate cu 3linguri de zahar, 3linguri faina amestecate cu jumatate lingurita praf de copt, o lingura cacao, 2 linguri nuca macinata, o lingura apa, un varf cutit sare.
Se pune in tava tapetata cu hartie de copt.
Se coace aprox 20 minute la foc mediu.

Crema 1.ganache cu ciocolata alba:
Intr-un bol se rupe in bucati mici ciocolata.
Se toarna peste ea 200 ml frisca vegetala fierbinte.
Se amesteca energic pana la omogenizare.
Se baga la frigider.
Se scoate peste cel putin 3-4 ore si se mixeaza bine,bine, pana capata consistenta dorita (eu am adaugat in ea 300 gr mure).
Crema2.ganache cu ciocolata cu lapte
Se procedeaza la fel ca la crema1.
Restul de frisca-mixam pt ornat
ASAMBLAREA,-A SE VEDEA IN FOTO;)
Primele doua blaturi le-am insiropat usor cu sirop de zahar ars.

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

18 comentarii

Lasă un răspuns