mnb

Briose sarate

10.4KVizualizări
4.3
(11)
Print Friendly, PDF & Email

Dac-ar exista Tara Brioselor, m-as muta acolo :))) As face si as manca briose zi de zi! Briose dulci, briose sarate, cu ciocolata sau cu fel de fel de umpluturi. Nu te murdaresti si nu se fac greu. Daca respecti reteta ies perfect.

briose-aperitiv-1

Ingrediente pentru 30 de bucati briose sarate

  • 400 g faina
  • 400 ml lapte
  • 4 oua
  • 4 linguri de ulei
  • un plic praf de copt
  • 150 g cas sau cascaval
  • 200 g mezel – eu am pus salam cu sunca
  • 3 linguri boabe de porumb fiert
  • 1-2 ardei gras rosu (eu am pus unu dar merg si 2)
  • o lingura branza burduf sau parmezan – pentru un plus de gust, daca nu aveti, nu puneti

briose-sarate-2

Mod de preparare briose sarate

Mixeaza intr-un bol ouale impreuna cu putina sare.

Adauga uleiul, mixand usor si omogenizeaza compozitia.

La pasul urmator adauga treptat si laptele.

Opreste mixerul si pune faina amestecata cu praful de copt.

Omogenizeaza bagand mixerul la treapta mica, pentru 1-2 minute.

Pune restul ingredientelor si incorporeaza-le in compozitia de briose aperitiv, folosindu-te de o spatula.

  • La final poti adauga putina verdeata, patrunjel tocat sau marar.

Pregateste tava de briose si pune in forme hartiute. Unge-le cu o pensula cu unt topit.

  • Preincalzeste cuptorul la 175 grade

Ia cu lingura din compozitie si pune in forme lasand putin loc (ca-n imagine)

Introdu tava la cuptor si coace briosele pe treapta din mijloc, pana cand briosele sunt frumos rumenite – 35-40 minute.

Desprinde hartiutele usor, doar dupa ce briosele s-au racit complet.

briose-sarate-3

preparare-briose-sarate-1

preparare-briose-sarate-2preparare-briose-sarate-3

Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun

Briose sarate
 
Autor: 
Tipul retetei: Aperitive
Bucatarie: Romaneasca
Lista de cumparaturi
  • 400 g faina
  • 400 ml lapte
  • 4 oua
  • 4 linguri de ulei
  • un plic praf de copt
  • 150 g cas sau cascaval
  • 200 g mezel - eu am pus salam cu sunca
  • 3 linguri boabe de porumb fiert
  • 1-2 ardei gras rosu (eu am pus unu dar merg si 2)
  • o lingura branza burduf sau parmezan - pentru un plus de gust, daca nu aveti, nu puneti

 

Pregatite de Ana Maria

sursa-reteta

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.3 / 5. Vote count: 11

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Leave a Reply

16 − seven =

Voteaza reteta: