Dac-ar exista Tara Brioselor, m-as muta acolo :))) As face si as manca briose zi de zi! Briose dulci, briose sarate, cu ciocolata sau cu fel de fel de umpluturi. Nu te murdaresti si nu se fac greu. Daca respecti reteta ies perfect.
Ingrediente pentru 30 de bucati briose sarate
- 400 g faina
- 400 ml lapte
- 4 oua
- 4 linguri de ulei
- un plic praf de copt
- 150 g cas sau cascaval
- 200 g mezel – eu am pus salam cu sunca
- 3 linguri boabe de porumb fiert
- 1-2 ardei gras rosu (eu am pus unu dar merg si 2)
- o lingura branza burduf sau parmezan – pentru un plus de gust, daca nu aveti, nu puneti
Mod de preparare briose sarate
Mixeaza intr-un bol ouale impreuna cu putina sare.
Adauga uleiul, mixand usor si omogenizeaza compozitia.
La pasul urmator adauga treptat si laptele.
Opreste mixerul si pune faina amestecata cu praful de copt.
Omogenizeaza bagand mixerul la treapta mica, pentru 1-2 minute.
Pune restul ingredientelor si incorporeaza-le in compozitia de briose aperitiv, folosindu-te de o spatula.
- La final poti adauga putina verdeata, patrunjel tocat sau marar.
Pregateste tava de briose si pune in forme hartiute. Unge-le cu o pensula cu unt topit.
- Preincalzeste cuptorul la 175 grade
Ia cu lingura din compozitie si pune in forme lasand putin loc (ca-n imagine)
Introdu tava la cuptor si coace briosele pe treapta din mijloc, pana cand briosele sunt frumos rumenite – 35-40 minute.
Desprinde hartiutele usor, doar dupa ce briosele s-au racit complet.
Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun


- 400 g faina
- 400 ml lapte
- 4 oua
- 4 linguri de ulei
- un plic praf de copt
- 150 g cas sau cascaval
- 200 g mezel - eu am pus salam cu sunca
- 3 linguri boabe de porumb fiert
- 1-2 ardei gras rosu (eu am pus unu dar merg si 2)
- o lingura branza burduf sau parmezan - pentru un plus de gust, daca nu aveti, nu puneti
Pregatite de Ana Maria