Cand mi-a adus sotul acasa o jumatate de iepure, am stiut exact ce voi pregati bun – friptura de iepure.
Doar cu cateva zile inainte vazusem la Laura o fripturica grozav de apetisanta, asa ca n-am stat prea mult pe ganduri.
Unde mai pui ca nu se face greu deloc si nici nu-i costisitoare.
Nu am poze din timpul prepararii, nu am decat una facuta pe fuga, dar trebuia sa va impartasesc si voua reteteta testata, pentru ca-i grozava!
[ingredients title=”Ingrediente Friptura de iepure”]
- carne de iepure (pulpe, spate, depinde ce aveti 🙂 )
- rozmarin
- salvie
- usturoi tocat
- sare grunjoasa
- piper
- unt
- ulei
- 150 ml vin alb , sec sau demidulce
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare Friptura de iepure”]
- Pregateste bucatile de carne.
- Amesteca rozmarin tocat cu salvie, usturoi pisat, sare si piper si unge bine carnea cu acest amestec.
- Incinge 2-3 linguri de ulei intr-o tigaie si rumeneste frumos carnea pe toate partile.
- Transfer-o apoi intr-un vas termorezistent si pastreaz-o la cald.
- Toarna vinul in tigaie, lasa sa dea doua, trei clocote si apoi toarna totul peste carne in tava.
- Acopera cu folie de aluminiu si da vasul la cuptor pentru 40 minute. Eu am invartit carnea o data.
- Scoate folia si lasa friptura sa se rumeneasca frumos. In sosul fierbinte adauga 20-30 gr unt si omogenizeaza.
- Serveste cu piureuri, orez, muraturi sau cu ce vrei tu 🙂
[/directions]