Friptura de iepure - Rețete Papa Bun

mnb

Friptura de iepure

1.92KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Cand mi-a adus sotul acasa o jumatate de iepure, am stiut exact ce voi pregati bun – friptura de iepure.

Doar cu cateva zile inainte vazusem la Laura o fripturica grozav de apetisanta, asa ca n-am stat prea mult pe ganduri.

Unde mai pui ca nu se face greu deloc si nici nu-i costisitoare.

Nu am poze din timpul prepararii, nu am decat una facuta pe fuga, dar trebuia sa va impartasesc si voua reteteta testata, pentru ca-i grozava!

iepure

[ingredients title=”Ingrediente Friptura de iepure”]

  • carne de iepure (pulpe, spate, depinde ce aveti 🙂 )
  • rozmarin
  • salvie
  • usturoi tocat
  • sare grunjoasa
  • piper
  • unt
  • ulei
  • 150 ml vin alb , sec sau demidulce

[/ingredients]

[directions title=”Mod de preparare Friptura de iepure”]

  1. Pregateste bucatile de carne.
  2. Amesteca rozmarin tocat cu salvie, usturoi pisat, sare si piper si unge bine carnea cu acest amestec.
  3. Incinge 2-3 linguri de ulei intr-o tigaie si rumeneste frumos carnea pe toate partile.
  4. Transfer-o apoi intr-un vas termorezistent si pastreaz-o la cald.
  5. Toarna vinul in tigaie, lasa sa dea doua, trei clocote si apoi toarna totul peste carne in tava.
  6. Acopera cu folie de aluminiu si da vasul la cuptor pentru 40 minute. Eu am invartit carnea  o data.
  7. Scoate folia si lasa friptura sa se rumeneasca frumos. In sosul fierbinte adauga 20-30 gr unt si omogenizeaza.
  8. Serveste cu piureuri, orez, muraturi sau cu ce vrei tu 🙂

[/directions]

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns