Pentru sarbatori, pentru cafea sau la desert, aceste fursecuri fragede se fac foarte simplu si se topesc in gura! Cu gust pregnant de unt si vanilie, ciocolata vine doar sa completeze delicatetea lor.
-Mama, du-le te rog de aici daca vrei sa mai ramana ceva!:))
Poate le incercati 😉
Ingrediente fursecuri fragede cu ciocolata
- 240 g unt cu 82%grasime
- 120 g zahar pudra
- o lingurita praf de copt – optional, nu e neaparat sa puneti
- 2 plicuri zahar vanilat
- 2 oua
- 400 g faina
- putina sare
- pepite de ciocolata termostabila sau gem/jeleu
Mod de preparare Fursecuri fragede
Mixeaza intr-un bol untul impreuna cu zaharul pana cand devine totul omogen si spumos – aproximativ 5 minute la viteza mare.
Adauga rand pe rand cele 2 oua, mixand dupa fiecare cate 2 minute.
Opreste mixerul si adauga faina cernuta amestecata cu zaharul vanilat, sarea si praful de copt, in trei etape, amestecand dupa fiecare transa cu o spatula, pana la omogenizare.
Pregateste un pos bun caruia ii atasezi un dui cu deschiderea mai marisoara.
Eu am impartit aluatul in 2, jumatate dintre fursecuri le-am facut floricica, jumatate le-am modelat cu mana.
Pune din aluat in pos si spriteaza floricele intr-o tava mare in care ai pus hartie de copt.
In mijloc apasa usor cu degetul formand gaurele in care vei pune fie gem, fie jeleu de fructe.
In cealalta jumatate am adaugat pepite de ciocolata termostabile si am luat cu mana din aluat formand bilute, pe care mai apoi le-am aplatizat si cu degetele am modelat putin dandu-le o forma neregulata.
Am presarat pepite si pe suprafata lor.
Am preincalzit din timp cuptorul la 190 grade, program cu ventilatie ( puteti lasa si 210-220 grade, program normal)
Am introdus tava cu fursecuri fragede pe treapta din mijloc si am copt fursecurile pentru 10 minute – aveti grija la timp, fiecare cuptor e diferit, la mine a fost perfect 10 minute, dar insist sa le supravegheati.
Le ador usor, usor caldute! Au un gust intens de unt.
Mmm!
- 240 g unt cu 82%grasime
- 120 g zahar pudra
- o lingurita praf de copt - optional, nu e neaparat sa puneti
- 2 plicuri zahar vanilat
- 2 oua
- 400 g faina
- putina sare
- pepite de ciocolata termostabila sau gem/jeleu
Alta reteta de fursecuri bune gasiti aici – Fursecuri de cofetarie
Pe facebook ma gasesti aici – Retete Papa Bun