joi, august 22, 2019

Sos de rosii cu piept de pui si busuioc

sos-pentru-paste
100Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

un piept de pui
2 cani suc rosii
100 ml apa
5 rosii
sare
piper
100 ml vin alb
2-3 catei usturoi
busuioc proaspat
o lingurita/doua zahar
ulei de masline (merge si de floarea soarelui)

Simplu si bun, l-am preparat very happy ca am si io busuioc proaspat :)).
Rosiile se toaca (nu marunt).
Se incinge ulei intr-o cratita .
Se pun rosiile si se calesc 2-3 minute.
Se stinge cu sucul de rosii. Se adauga usturoiul taiat feliute si apa si se lasa sa fiarba la foc mic.

Separat se taie cubulete pieptul de pui.
Se incinge ulei intr-o tigaie, se pun bucatile de carne si se calesc usor pe toate partile.
Se adauga carnea peste rosii, apoi vinul, zaharul, putina sare si busuioc tocat (dupa gust).
Se pune capac si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 25-30 minute.
La final gustam si mai potrivim gustul de sare si piper. Sosul trebuie sa fie scazut, grosut.

Servim cu orez, piure, paste sau mamaliguta, preparate cat fierbe sosul, cu sau fara branza rasa deasupra.

Este a doua reteta cu care raspund provocarii facute de Flory, care gazduieste luna aceasta Provocarea lunii iulie, “Dulce Romanie 2011” ce are ca ingrediente propuse busuiocul si fructele de padure.

Gaby_D
Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

12 comentarii

Lasă un răspuns