mnb

Sos de rosii cu piept de pui si busuioc

sos-pentru-paste
2.97KVizualizări
0
(0)

Sos de rosii cu piept de pui

sos-de-rosii-cu-piept-de-pui-1
sos-pentru-paste

Ingrediente 

un piept de pui
2 cani suc rosii
100 ml apa
5 rosii
sare
piper
100 ml vin alb
2-3 catei usturoi
busuioc proaspat
o lingurita/doua zahar
ulei de masline (merge si de floarea soarelui)

Mod de preparare sos de rosii cu pui si busuioc

  • Simplu si bun, am preparat acest sos very happy ca am si io busuioc proaspat :)).
    Rosiile se toaca (nu marunt).
    Se incinge ulei intr-o cratita .
    Se pun rosiile si se calesc 2-3 minute.
    Se stinge cu sucul de rosii. Se adauga usturoiul taiat feliute si apa si se lasa sa fiarba la foc mic.
  • Separat se taie cubulete pieptul de pui.
    Se incinge ulei intr-o tigaie, se pun bucatile de carne si se calesc usor pe toate partile.
    Se adauga carnea peste rosii, apoi vinul, zaharul, putina sare si busuioc tocat (dupa gust).
    Se pune capac si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 25-30 minute.
    La final gustam si mai potrivim gustul de sare si piper. Sosul trebuie sa fie scazut, grosut.

Servim acest sos de rosii cu piept de pui cu orez, piure, paste sau mamaliguta, preparate cat fierbe sosul, cu sau fara branza rasa deasupra.

sos-de-rosii-cu-piept-de-pui-2

Este a doua reteta cu care raspund provocarii facute de Flory, care gazduieste luna aceasta Provocarea lunii iulie, „Dulce Romanie 2011” ce are ca ingrediente propuse busuiocul si fructele de padure.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

12 comentarii

Lasă un răspuns