Cand esti satul sa tot rulezi la felul principal, orezul, piureul, cartoful pai sau fiert, incearca garnitura de cartofi taranesti. Noua ne-a placut mult.
Un gust delicios, preferat in special de barbati :)), care adora ceapa si muraturile, un fel rapid care poate fi si reincalzit. Bineinteles, nu va mai arata la fel de apetisant, dar nu ne trebuie mereu pentru poze, asa-i? :))
Ingrediente Garnitura de cartofi taranesti
- 1 kg cartofi (8-10 cartofi medii)
- 2 cepe mici rosii
- 5 linguri ulei
- un gogosar murat
- o lingurita boia de ardei dulce
- patrunjel verde tocat
- sare
Preparare cartofi Garnitura de cartofi taranesti
Curata cartofii, spala-i si taie-i cuburi.
Pune-i la fiert in apa rece cu putina sare – dureaza undeva la 12-15 minute sa fiarba, din momentul in care au dat in clocot.
Cand ii testezi si vezi ca sunt aproape fierti (nu complet!) ocupa-te de restul. Incinge 5 linguri de ulei intr-o tigaie larga si plonjeaza in el ceapa taiata juliene. Amesteca frecvent pentru 4-5 minute in tigaie, astfel incat ceapa sa se inmoaie dar sa nu se rumeneasca.
Adauga apoi gogosarul taiat fasii subtiri si boiaua. Omogenizeaza. Intre timp cartofii sunt fierti, ii scurgi bine si-i adaugi in tigaie.
Amesteci c-o paleta larga, usor, potrivesti gustul de sare si mai lasi pe foc 2-3 minute. Opresti focul si presari patrunjel verde tocat, dupa gust.
Servesti garnitura de cartofi taranesti alaturi de friptura preferata. Eu am servit alaturi de carne de vita scazuta si sos de smantana cu hrean.
In post sunt foarte buni simpli, doar cu muraturi.
Nota. cauta un soi de cartofi care nu sunt fainosi (ai mei cred ca erau :))) E bun cu orice tip, dar soiul potrivit face ca mancarea sa arate cu-atat mai apetisant cu cat sunt alesi cartofii mai atent)
M-a inspirat Timea