Chiftele de post cu ciuperci

4.09KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Chiftele de post cu ciuperci

O bunatate de chiftelute, grozave atat calde cat si reci.

Ador chiftelele in orice combinatie dar in post chiftelele de ciuperci sunt un deliciu.

Cu garnitura de orez si salata sau pur si simplu pe un platou cu aperitive de post vor avea succes in fata familiei sau a invitatilor 🙂

loading...

chiftele-de-ciuperci

 

Chiftele de post cu ciuperci
 
Autor:
Tipul retetei: Aperitiv, Mancare de post
Ingrediente
  • 1 kg ciuperci curatate, spalate, fierte si scurse bine (eu am folosit hribi dar puteti face din orice fel de ciuperci, chiar si cumparate, din conserva sau borcan); desi cred ca poti pune si ciuperci champignon crude, nu neaparat fierte
  • 2 cartofi mari (pot fi si mai multi, cu atat mai bine 🙂 )
  • un morcov mai marisor
  • 4 catei usturoi
  • cate jumatate de legatura patrunjel verde si marar
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 4 linguri pesmet +/- 2 linguri / sau faina - mie imi plac mai mult cu faina, sunt mai fine, mai pe gustul meu
  • faina pentru modelat
Note
Sfat: pune doar o chifteluta si las-o sa vezi cum se comporta la prajit, cand o invarti Daca se desface, mai adauga faina in compozitie.

 

 

Chiftele de post cu ciuperci

“Mod de preparare Chiftele de post cu ciuperci”

  1. Pune la fiert cartofii si morcovul in apa rece (cu tot cu coaja). Cand sunt fierti scurge-i si trece-i rapid sub un jet de apa rece apoi curata-i de coaja.
  2. Paseaza-i bine cu accesoriul de facut piure.
  3. Amesteca intr-un bol ciupercile trecute prin masina de carne, legumele pasate, verdeata tocata bine, cateii de usturoi pisati, sare si piper. Omogenizeaza si adauga cele 4 linguri de pesmet/faina.
  4. Amesteca bine. Trebuie sa obtii un amestec bun de modelat, destul de tarisor. Dai la rece pentru 20 de minute.
  5. Pui uleiul la incins intr-o tigaie. Iei cu mana din compozitie si modelezi bilute rotunde, pe care apoi le aplatizezi, le dai prin faina, le bati bine si le plonjezi in uleiul inins.
  6. Sfat: pune doar o chifteluta si las-o sa vezi cum se comporta la prajit, cand o invarti Daca se desface, mai adauga faina in compozitie.
  7. Cand chiftelutele sunt rumene pe-o parte invarte-le pe cealalta cu ajutorul unei linguri.
  8. Scoate chiftelutele pe servetele absorbante si lasa-le sa se raceasca.

 

Chiftele de post cu ciuperci

 

Te-ar putea interesa
loading...
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

6 comentarii

Lasă un răspuns

Voteaza reteta: