Fiecare zi in care ai inghetata, e o zi frumoasa! Mai ales daca ai inghetata de casa cu vanilie si cacao 😉 N-ai nevoie de aparat de inghetata si nici nu scoti deloc caserola sa amesteci. Si totusi inghetata de casa obtinuta e cremoasa si fara ace de gheata. Toata vara vei avea nevoie de aceste retete de inghetata, cu cacao, cu vanilie, cu fructe de padure, pentru a-i rasfata pe cei dragi 😉
- Ingrediente
- 600 ml frisca lichida
- 300 ml lapte condensat indulcit (de la conserva)
- 2-3 linguri cacao neagra - in functie de cat de intensa vrei aroma, mie imi place cat mai intensa, copiilor le place cu mai putin
- putina sare
- zahar vanilat - un plic
Mod de preparare inghetata de casa cu vanilie si cacao
Intr-un bol larg toarna frisca lichida, pune si putina sare si mixeaza la viteza medie pana cand frisca incepe sa prinda consistenta. Toarna in fir subtire laptele condensat indulcit si mixeaza continuu, pentru inca 3-4 minute. Amestecul obtinut va fi cremos si pufos.
Imparte amestecul in doua boluri.
Intr-unul pune zaharul vanilat, iar in celalalt pune cacaua cernuta. Amesteca bine in ambele boluri, pana la omogenizare.
Pregateste doua caserole cu capac sau una mai mare.
Ia din compozitie si pune pe rand in caserole din fiecare inghetata (cu cacao si cu vanilie) punand de fiecare data in mijloc transa urmatoare. Bineinteles ca poti sa le suprapui si in alt fel sau sa pui din ambele si sa intercalezi una in cealalta cu ajutorul unei lingurite, dand un aspect marmorat.
Niveleaza usor si da inghetata de casa cu vanilie si cacao la congelator pentru aproximativ 6-7 ore.
Apoi poti scoate si servi
- Bineinteles ca poti lasa inghetata si intr-o singura aroma.
In cazul in care o tii foarte multe ore la congelator, inainte de a o servi scoate-o cu 30 minute inainte. Temperatura din congelatoarele/lazile noastre nu e setata atat cat are nevoie inghetata ci e o temperatura mult mai scazuta.
Pe facebook ne vedem pe Retete papa bun
Inca o reteta de inghetata pe care trebuie sa o salvez! 🙂