Reteta nuci umplute cu crema de cacao | Rețete Papa Bun

mnb

Reteta nuci umplute cu crema de cacao

1.19KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

reteta-nuci-umplute-cu-crema-de-cacao

Cine-o zice ca nu-i migalos, minte :))) Da, iti ia destul de mult timp acesta reteta de nuci umplute cu crema de cacao, dar merita din plin!

Mai ales cand le faci alaturi de fiica ta 😉 Ea face bilute, tu le coci, ea le curata marginile, tu le umpli. 😉

Frumos asa, nu? 🙂

E prima oara cand fac, nici mama nu facea acasa, doar mai mancam pe ici-colo. Initial am zis ca merg pe-o reteta cu untura, dar n-am facut-o de data asta, o las pe tura viitoare.

Nucile preparate astfel trebuie lasate pentru 24-48 ore inainte de servire, asa ca le pregatiti din timp pentru cand aveti nevoie. Se pastreaza fara probleme, cu cat mai mult timp, cu-atat mai bine!

Noua ne plac foarte mult si, ca de obicei, la noi nu tin, la noi nu tine nimic! :)))

reteta-nuci-umplute-cu-crema-de-cacao

Reteta pe care am incercat-o acum suna asa:

Ingrediente

Aluat coji de nuci

  • 2 oua
  • 13 linguri ulei
  • 13 linguri lapte
  • 100 g zahar
  • un plic bicarbonat de amoniu/amoniac (deci de amoniu, nu de sodiu)
  • aprox 500 g faina
  • un plic zahar vanilinat
  • putina sare
  • zeama de lamaie/otet

Crema nuci umplute 

  • 130 g unt cu 82% grasime
  • aprox 3 linguri zahar
  • 150 ml lapte
  • 50 g coji de nuca macinate (marginile ce raman de la nivelarea cojilor dupa coacere)
  • 50 g miez de nuca macinat
  • o lingurita esenta rom
  • 2 linguri cacao

Reteta nuci umplute cu crema de cacao

Mixeaza intr-un bol ouale impreuna cu zaharul, pentru 5 minute.

Adauga, treptat, uleiul, apoi laptele, mixand usor.

Stinge amoniacul in cateva linguri zeama de lamaie sau otet si adauga-l in bol.

Pune apoi, in mai multe etape, faina si putina sare.  Nu pune toata faina din start, depinde de puterea de absorbtie. Aluatul trebuie sa nu se mai lipeasca nici de bol, nici de mana. Eu am adaugat aprox 450-460 g.

Acopera-l si lasa-l pentru 30 minute la rece.

Pregateste forma si pune-o pe foc sa se infierbante bine. Unge cu pensula cu ulei (doar prima oara, in rest nu e nevoie)

Ia din aluat cate 6-7 g si fa bilute.

In forma incinsa pune bilutele, inchide forma si preseaza.

Coace la foc mic pentru 2 minute pe-o parte si inca unul pe cealalta.

Sfaturi

  • Fa intai doar 2-3 bilute sa vezi exact daca se coc bine, daca se modeleaza ok si nu pierzi prea mult aluat in plus si cat de tare trebuie sa lasi focul, sa se coaca bine.
  • Asta depinde mult de dimensiunea  si grosimea formei  de nuci.
  • Daca vrei nucile mai crocante, le coci mai mult, mai fragede le coci mai putin.
  • in imagini avem nuci si coapte mai mult si coapte mai putin si pudrate cu zahar pudra

Procedeaza la fel cu tot aluatul, apoi, cu ajutorul unui cutit mic si subtire, taie cu grija marginile in plus, dand nucilor forma frumoasa.

Crema

Amesteca intru-un bol toate ingredientele, cu exceptia untului.

Trebuie sa obtii o compozitie ca o pasta.

Bate spuma untul, apoi adauga, lingura cu lingura, pasta de cacao, amestecand energic.

Cand crema este omogena si pufoasa, te opresti.

Iei cate 2 coji de nuca, le umpli cu crema, apoi le lipesti intre ele. Stergi surplusul de crema si asezi nucile pe un platou.

Optional le pudrezi cu zahar pudra. Noua ni se par suficient de dulci 🙂

Reteta nuci umplute cu crema de cacao

Reteta nuci umplute cu crema de cacao

Reteta nuci umplute cu crema de cacao

Sursa retetei

 

 

 

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns