Mic dejun, pachetel sau desert, copiii mei adora aceste muffins cu branza, indiferent la ce masa le primesc :)).
Frumos crescute si-aromate, consistente si bune, imi plac in egala masura si mie 🙂
[ingredients title=”Ingrediente Muffins cu bombite de branza cu cocos “]
- Pentru bilutele de branza
- 300 gr branza de vaci
- un galbenus
- o lingura si jumatate faina (aici depinde de cat de umeda e branza; trebuie sa obtinem o compozitie care sa se poata modela in maini, daca e cazul mai puneti putina faina)
- 50 gr nuca de cocos
- 50 gr zahar
- coaja rasa de lamaie
- un plic zahar vanilat
- Pentru aluat (masura folosita, o canita cu capacitatea de 150 ml)
- 4 oua + un albus (ramas de la bombitele de branza)
- o canita zahar
- doua canite faina cernuta
- 3 linguri cacao
- o lingurita bicarbonat
- putin otet
- 4 linguri ulei
- putina sare
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare Muffins cu bombite de branza cu cocos “]
- Pregatiti intai bombitele de branza amestecand pana la omogenizare toate ingredientele.
- Pregatiti formele, le ungeti cu unt si presarati putina faina.
- Formati bilute de branza de marime…cam jumatate de nuca si puneti cate doua in fiecare forma.
- Preparati aluatul .
- Mixati ouale si albusul cu zaharul pana ce se dilueaza complet cristalele de zahar.
- Adaugati uleiul si mai mixati putin.
- Cerneti faina impreuna cu cacaua si adaugati-le peste oua. Adaugati bicarbonatul stins cu putin otet.
- Omogenizati amestecand usor.
- Puneti cate o lingura de aluat peste bilutele din forme apoi le dati la cuptor, la foc mic spre mediu (165 grade) pana ce cresc frumos si trec testul cu scobitoarea.
[/preparare]
Super bune si noua ne plac!