Un desert simplu, bun, aromat si de sezon, un desert pe care daca-l las pe masa si-l zaresc puii mei se servesc singuri si mi-e mai mare dragul sa-i vad cum papa cu placere.
Lor nu prea le plac prajiturile cu creme , dulci si grase, dar eu mai simt nevoia uneori sa mai pacatuiesc si cu d-alea… (uneori a se citi mereu :))) )
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 4 oua
- 5 linguri faina +2 linguri pentru pudrat fructele
- 5 linguri zahar
- 200 gr afine
- 3 linguri ulei
- un vf cutit sare
- coaja rasa de lamaie
- o lingurita zeama lamaie
nota: poti folosi in loc de afine – mure, visine, cirese, zmeura, fragi.
[/ingredients]
Mod de preparare pandispan cu afine.
Pune afinele intr-un bol si pune peste ele faina. Amesteca usor si lasa-le deoparte pana pregatesti compozitia de pandispan.
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile adaugand treptat zaharul. Nu te opri din mixat decat atunci cand zaharul e diluat COMPLET! are o textura fina si se tine „scai”:))) de paletele mixerului.
Preincalzeste cuptorul!
Adauga galbenusurile si faina cernuta, omogenizeaza usor adaugand treptat uleiul. Pune si afinele, zeama si coaja de lamaie si amesteca usor usor incorporandu-le in toata compozitia.
Unge o tava termorezistenta cu unt, tapeteaza cu zahar (scutura apoi tava sa elimini surplusul de zahar) si toarna compozitia.
Niveleaza si baga tava la cuptor. Coace la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.
Eu l-am glazurat cu putin fondant de trandafir. Il poti pudra cu zahar sau il poti lasa asa, nu e neaparat necesar sa-l glazurezi.
Tare bun !!!
Pe gustul meu cu siguranta, chiar daca eu pun ceva mai multa lamaie!
Imi place foarte mult. Este genul meu de desert. Pup!
Moaaaa, cum poate arata! Excelent!!!!
Mmm.. cum arata!!! Salivez de mor :))
O bunatate! As putea manca asa ceva in fiecare zi 🙂
de acum, daca stiu ca il lasi pe masa, ma servesc si eu :)))
arata mai rau ca o ispita… :)))
Arata absolut delicios! Am facut inundatie in casa can l-am vazut
Cat de bine arata!!Inghit in sec!
ce pufosenie, arata tare bine