Prajitura pufoasa si rapida cu caise de astazi face parte din categoria de prajituri pe care le poate face si un incepator. Fie ca alegi caise, capsuni, zmeura sau mure, prajitura va fi la fel de pufoasa, fara sa necesite agenti de crestere si nici tavalirea fructelor prin faina. Pufoasa si rapida, prajitura cu caise a disparut intr-o ora de pe farfurie 😉
Ingrediente
- 6 oua
- 200 g zahar
- 270 g faina
- 60 ml ulei
- un pic de sare
- un plic zahar vanilat
- 500-600 g caise (fara samburi)
- zahar pudra – optional
Mod de preparare prajitura pufoasa cu caise – tava de 22×32 cm sau 20×30 (eu am folosit 20×30)
Pentru aceasta reteta eu am folosit caise bine coapte, tu poti folosi ce fructe doresti.
Caisele coapte bine le cureti de samburi si le lasi intr-o strecuratoare la scurs.
Le tai apoi bucatele.
- Le poti lasa si jumatati, mie imi place mai mult puse in bucati mici.
Separa albusurile de galbenusuri.
Intr-un bol curat mixeaza albusurile spuma, impreuna cu sarea si zaharul vanilat, apoi adauga, treptat zaharul tos si mixeaza pana cand compozitia e ferma, teapana, formeaza tepi la atingere iar zaharul e diluat.
Adauga apoi treptat uleiul si galbenusurile mentinand viteza mixerului la cea mai mica treapta.
Cerne apoi faina peste compozitie si cu o spatula lata, cu miscari usoare, de jos in sus, incorporeaz-o.
Pregateste tava pentru prajitura pufoasa si rapida cu caise si tapeteaz-o cu hartie pentru copt.
Toarna jumatate din compozitie, lingura cu lingura si niveleaza usor. Pune jumatate din cantitatea de caise si distribuie pe suprafata prajiturii.
Pune si restul de compozitie, lingura cu lingura si distribuie deasupra restul de bucati de caise ramase.
Baga tava cu prajitura pe treapta 2 si coace prajitura pentru 30-35 minute, la 170 grade, sau pana cand e usor rumenita si trece testul cu scobitoarea.
Portioneaza prajitura pufoasa cu caise cand e rece si, optional, o pudrezi cu zahar pudra.
Pe facebook ne vedem pe – Retete papa bun


Ce simplu de facut!
Super!Recomand sa încercați !
Adevărat !
Mi-a ieșit perfecta!
Ma bucur mult!
O seara buna!