Prajitura pufoasa si rapida cu caise - Rețete Papa Bun

mnb

Prajitura pufoasa si rapida cu caise

573Vizualizări
4.2
(9)
Print Friendly, PDF & Email

Prajitura pufoasa si rapida cu caise de astazi face parte din categoria de prajituri pe care le poate face si un incepator. Fie ca alegi caise, capsuni, zmeura sau mure, prajitura va fi la fel de pufoasa, fara sa necesite agenti de  crestere si nici tavalirea fructelor prin faina. Pufoasa si rapida, prajitura cu caise a disparut intr-o ora de pe farfurie 😉

prajitura-pufoasa-cu-caise-1

Ingrediente

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 270 g faina
  • 60 ml ulei
  • un pic de sare
  • un plic zahar vanilat
  • 500-600 g caise (fara samburi)
  • zahar pudra – optional

prajitura-cu-caise-3

Mod de preparare prajitura pufoasa cu caise – tava de 22×32 cm sau 20×30 (eu am folosit 20×30)

Pentru aceasta reteta eu am folosit caise bine coapte, tu poti folosi ce fructe doresti.

Caisele coapte bine le cureti de samburi si le lasi intr-o strecuratoare la scurs.

Le tai apoi bucatele.

  • Le poti lasa si jumatati, mie imi place mai mult puse in bucati mici.

Separa albusurile de galbenusuri.

Intr-un bol curat mixeaza albusurile spuma, impreuna cu sarea si zaharul vanilat, apoi adauga, treptat zaharul tos si mixeaza pana cand compozitia e ferma, teapana, formeaza  tepi la atingere iar zaharul e diluat.

Adauga apoi treptat uleiul si galbenusurile mentinand viteza mixerului la cea mai mica treapta.

Cerne apoi faina peste compozitie si cu o spatula lata, cu miscari usoare, de jos in sus, incorporeaz-o.

Pregateste tava pentru prajitura pufoasa si rapida cu caise  si tapeteaz-o cu hartie pentru copt.

Toarna jumatate din compozitie, lingura cu lingura si niveleaza usor. Pune jumatate din cantitatea de caise si distribuie pe suprafata prajiturii.

Pune si restul de compozitie, lingura cu lingura si distribuie deasupra restul de bucati de caise ramase.

Baga tava cu prajitura  pe treapta 2 si coace prajitura pentru 30-35 minute, la 170 grade, sau pana cand e usor rumenita si trece testul cu scobitoarea.

Portioneaza prajitura pufoasa cu caise cand e rece si, optional, o pudrezi cu zahar pudra.

Pe facebook ne vedem pe – Retete papa bun

 

prajitura-cu-caise-5

preparare-prajitura-cu-caise

preparare-prajitura-cu-caise-2

 

prajitura-cu-caise-4

5.0 from 1 reviews
Prajitura pufoasa si rapida cu caise
 
Autor: 
Tipul retetei: Desert
Bucatarie: Romaneasca
Timp preparare: 
Timp preparare termica: 
Total timp: 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.2 / 5. Vote count: 9

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

2 comentarii

Lasă un răspuns

Voteaza reteta: