Choux a la creme cu cafea - Rețete Papa Bun

Choux a la creme cu cafea

1.21KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Cred ca orice crema am alege pentru Choux a la creme, rezultatul nu poate fi decat un deliciu! Ca-i cu crema e vanilie, de lamaie sau de cafea, la noi acasa acest desert nu tine decat o singura zi! Si ce ma bucura si mai mult e faptul ca mananca si sotul, desi el nu e fan dulciuri, dar Choux a la creme sau Ecler nu refuza <3

Sa va scriu cum le-am facut.

Choux a la creme cu crema de cafea

Ingrediente Choux a la creme cu  cafea

Aluat pentru Ecler si Choux a la Creme

Aveti nevoie de

  • 120 g faina alba
  • 120 ml lapte
  • 120 ml apa
  • 80 g unt
  • putina sare
  • 4 oua

Crema

  • 250 ml lapte
  • 100 ml espresso concentrat
  • 7 linguri zahar
  • 2 galbenusuri mari
  • 3 linguri amidon alimentar
  • 50 g unt

In plus

  • 250 smantana fermentata 25 sau 32% grasime
  • 2-3 linguri zahar tos
  • optional – intaritor de frisca

Zahar pudra

choux-a-la-creme-cu-crema-de-cafea-2

Mod de preparare Aluat pentru Ecler si Choux a la Creme

Preincalzeste cuptorul la 200 grade

Pune intr-un vas apa, laptele, untul si sarea. Pune la foc mic vasul.

In momentul in care a dat in clocot amestecul, ia vasul de pe foc, pune faina, toata o data, si amesteca energic.

Pune vasul inapoi pe foc si mai amesteca timp de un minut.

Lasa la racorit 2 minute, amestecand usor sa scoti aburul, apoi incepe sa pui ouale, unul cate unul, amestecand cu telul dupa fiecare pana-l incorporezi, apoi treci la urmatorul.

Pui aluatul intr-un posh si spritezi in tava tapetata cu hartie de copt fie batoane pentru eclere, fie aveline pentru mini choux. Lasa loc intre ele.

Introdu tava in cuptor, pe treapta 3 si coace pentru 15 minute la 200 grade, apoi redu temperatura la 160 grade si mai lasa 15 minute.

Lasa cojile la racit.

Crema de cafea

Choux a la creme cu cafea

Pune intr-un vas cu fund dublu, cele 2 galbenusuri, impreuna cu amidonul si zaharul. Adauga, putin cate putin, laptele amestecat cu cafeaua preparata, amestecand cu un tel para, avand grija sa nu se formeze cocoloase. Pune vasul pe foc si amesteca continuu, la foc mic, pana cand amestecul se ingroasa si devine ca o budinca. Opreste focul, lasa un minut apoi adauga untul. Amesteca usor pana la omogenizare.

Acopera crema cu folie alimentara si lasa sa se raceasca. Daca nu o acoperi se formeaza deasupra o pojghita care se va usca.

Intre timp mixeaza bine smantana cu zaharul, intai la viteza mica pana la omogenizare, apoi mareste viteza si mixeaza pana cand frisca prinde consistenta ferma. Adaugi intaritor doar daca este cazul.

Cand este complet rece crema de cafea, mixeaz-o usor “sa se desfaca” si sa redevina cremoasa si pune-o intr-un pos cu dui stelat

Taie capacelele cojilor de choux a la creme si spriteaza in fiecare crema de cafea.

Pune apoi in pos frisca, spiteaza peste crema si aseaza capacele cojilor.

Pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna!

choux-a-la-creme-cu-crema-de-cafea-2

choux a la creme cu cafea

Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun

Vezi la Maria si alta varianta –Mini choux a la creme cu vanilie și ciocolată

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns