Placinta cu branza si spanac e fel de mancare la care nu voi reusi niciodata sa fac o poza buna 😀
Intotdeauna o prepar seara, fara nicio sansa de a ramane pe-a doua zi, asa ca pozele-s la lumina becului :D, dar garantez ca e buna tare 🙂
Ingrediente:
- 9 foi de placinta
- 60 gr unt
- 500 gr cas sarat de vaca /branza telemea
- 100 gr branza burduf
- 200 gr spanac fiert si tocat
- o lingura zahar
- 4 oua
- 200 ml smantana
- putina sare
Mod de preparare placinta cu branza si spanac:
- Topeste untul si lasa-l sa se raceasca.
- Intr-un bol rade casul/telemeaua si amesteca-l cu branza burduf, spanacul, o lingura smantana, doua oua, zaharul si sare doar daca e cazul
- Pregateste foile. Intinde o foaie si pensuleaz-o cu unt topit, aseaza inca o foaie deasupra , pensuleaza iar cu unt, aseaza a treia foaie. Pune 1/3 din amestecul de branza si intinde-l uniform. Strange cele 3 foi umplute cu branza, sul.
- Unge un vas termorezistent cu unt si aseaza primul sul.
- Din foile si branza ramase mai pregateste inca doua suluri pe care le pui in tava. Inteapa-le cu furculita,
- Bate ouale ramase, amesteca cu smantana si toarna peste sulurile din tava.
- Da tava la cuptor , la 180 de grade, si lasa pana se rumeneste frumos.
E la fel de buna atat calda cat si rece
Facebook: Retete Papa Bun
Instagram: retetepapabun.ro
Gabytule, arata delicios placinta! Am si eu in plan zilele astea, da nu m-am hotarat cu ce fel de foi….:))))) Zi faina!
Ce poate fi mai bun?
Ce fel de foi ati folosit?
Foi de placinta de la Bella. Deci nu foietaj. Uite asa – http://www.bellafood.ro/Files/uploads/1-foi-placinte.jpg