sâmbătă, august 24, 2019

Placinta cu branza si spanac

placinta-cu-spanac
152Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

Un fel de mancare la care nu voi reusi niciodata sa fac o poza buna 😀

Intotdeauna o prepar seara, fara nicio sansa de a ramane pe-a doua zi, asa ca pozele-s la lumina becului :D, dar garantez ca e buna tare 🙂

placinta-cu-spanac
placinta-cu-spanac

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 9 foi de placinta
  • 60 gr unt
  • 500 gr cas sarat de vaca /branza telemea
  • 100 gr branza burduf
  • 200 gr spanac fiert si tocat
  • o lingura zahar
  • 4 oua
  • 200 ml smantana
  • putina sare

[/ingredients]

placinta-cu-spanac
placinta-cu-spanac

[directions title=”Directions”]

  1. Topeste untul. Lasa-l sa se raceasca.
  2. Intr-un bol rade casul/telemeaua si amesteca-l cu branza burduf, spanacul, o lingura smantana, doua oua, zaharul si sare doar daca e cazul
  3. Pregateste foile. Intinde o foaie si pensuleaz-o cu unt topit, aseaza inca o foaie deasupra , pensuleaza iar cu unt, aseaza a treia foaie. Pune 1/3 din amestecul de branza si intinde-l uniform. Strange cele 3 foi umplute cu branza, sul.
  4. Unge un vas termorezistent cu unt si aseaza primul sul.
  5. Din foile si branza ramase mai pregateste inca doua suluri pe care le pui in tava. Inteapa-le cu furculita,
  6. Bate ouale ramase, amesteca cu smantana si toarna peste sulurile din tava.
  7. Da tava la cuptor , la 180 de grade, si lasa pana se rumeneste frumos.

E la fel de buna atat calda cat si rece

[/directions]

placinta-cu spanac 6

placinta-cu-spanac
placinta-cu-spanac
Gaby_D
Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

4 comentarii

Lasă un răspuns