Vreti sa pregatiti briose rapide pentru micul dejun?
In nici 30 de minute le aveti pe masa!
Este una dintre acele retete rapide care nu trebuie sa va lipseasca din caietul cu retete.
Calde, pufoase, rumene si bune!
Ati incalzit laptele?
Sau le puneti la pachetel? 😉
- 250 g faina alba
- 6 g praf de copt
- 110 g unt
- 140 g zahar pudra
- 200 ml lapte
- putina sare
- coaja rasa de portocala
- un plic zahar vanilat
- un ou
- 2 linguri fulgi ciocolata
[/ingredients]
- Pentru ca totul merge foarte rapid, porneste cuptorul cand te apuci de treaba! 😉
- Pune intr-un bol toate ingredientele uscate (faina, praf de copt, zahar, sare, zahar vanilat). Amesteca.
- In alt bol pune untul topit (si racit), coaja rasa, laptele (la temperatura camerei) si oul. Amesteca.
- Pune amestecul lichid peste cel solid si omogenizeaza. Nu amesteca mult! Incorporeaza din cateva miscari si cele doua linguri de fulgi de ciocolata.
- Pregateste formele, unge-le cu putin ulei si umple-le cam 2/3 din inaltimea lor cu compozitia de briose rapide.
- Da-le la cuptor pentru 15-20 minute, la 180 grade. V-am zis ca face parte din colectia de reteta rapide si n-am mintit 😛
- Noi le-am servit la mic dejun 😉
[/directions]
Arata demential! Iar la cat de simplu par de facut cred ca voi manca briose in fiecare zi timp de doua saptamani :))
:)))