Paste cu ton si parmezan - Rețete Papa Bun

Paste cu ton si parmezan

4.17KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Paste cu ton si parmezan – Mai simplu de-atat? Nu prea se poate.

Un deliciu care-a fost pe placul intregii familii!

Nu sunt necesare prea multe ingrediente, da’ cele pe care le pui, sa le pui bune, ok?

Ingrediente Paste cu ton si parmezan – Pentru 4 portii

360 g paste Tagliatelle Barilla

ton in ulei sau in suc propriu – am pus o conserva mare si una mica

jumatate de lamaie

3 catei de usturoi

4 linguri bune de smantana cu 30% grasime

5-6 linguri parmezan ras

patrunjel verde tocat

40 ml ulei de masline

Mod de preparare Paste cu ton si parmezan

Pune apa la fiert.

Adauga o lingurita buna de sare.

Cand da in clocot pune pastele.

Da focul la mic si fierbe pastele conform instructiunilor de pe cutie. Noua nu ne plac pastele “al dente”, eu le las mereu cu cateva minute mai mult. Daca pe cutie scrie 6 minute, eu le las 10.

Intr-un wok sau o tigaie adanca pune uleiul de masline si usturoiul tocat bucati mari.

Lasa la incalzit sa-si traga uleiul aroma de usturoi. Dupa ce se rumeneste usor -usor, scoate usturoiul si arunca-l.

Adauga in ulei zeama de la o jumatate de lamaie, 100 ml din zeama in care fierb pastele, tonul bucati si patrunjelul tocat.

Lasa sa dea cateva clocote, potriveste gustul de sare. Scurge pastele si adauga-le in vas, pune si smantana si parmezanul si omogenizeaza amestecand usor. Mai lasa pe foc 2-3 minute, sa absoarba pastele sosul, apoi opreste focul si serveste fierbinte.

 

 

 

 

 

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

3 comentarii

  • Buna, Gaby!

    Am incercat aseara reteta ta – desigur, cu modificarile inevitabile: in loc de tagliatelle am folosit spaghete No.5 de la Barilla, ton- am avut o cutie de 650g masa neta, de la Lidl, usturoiul a devenit o capatana (tocat feliute mici) si nu l-am retras, zeama de la o lamaie intreaga, o legatura de patrunjel si o cutiuta de 200ml de smantana de gatit de 30% grasime, parmezan – am pus “din ochi”, dar s-a dovedit a fi “perfect de suficient”. Rezultatul? SUCCES total!! Si pentru ca a rezultat suficienta mancare, evidenta ca a mai ramas. Ce crezi ca s-a intamplat a 2-a zi? Amandoi copiii mei (15 si 9) au cerut de cum s-au trezit, paste cu ton!!! :)))))) Abia i-am convins sa lase pastele pentru ora pranzului, iar fii-miu (9ani) m-a informat ca “e dovedit stiintific ca mamele fac cele mai bune paste cu ton”!! :))))
    Prin urmare, multumesc foooaarte mult pentru reteta!
    Mult succes in ceea ce faci!

    • Buna, Bianca!
      Vai ce mi-a placut comentariul tau! Sunteti mortali! :))) Parca ma vad pe mine, cu ai mei! :)))
      Ma bucur din suflet ca te-am inspirat frumos si gustos si-i fain ca-ti aduci aportul, pentru ca nicio reteta nu e “batuta in cuie”
      Iti multumesc inca o data pentru urare, pentru comentariu si pentru “the positive vibe” pe care mi l-ai transmis!
      ps. nu-s eu de fel cu englezismele :)))) dar aia mi-a trecut prin minte cand m-am gandit cum sa exprim ce mi-ai transmis.
      Te imbratisez cu drag!

Lasă un răspuns