Cine nu iubeste un langos proaspat, cald, peste care pui smantana, branza rasa sau pe care-l servesti simplu, cu zahar pudra? Hai ca putini sunt cei care ar putea refuza acesti Langosi! Cum ii face Gabi de la Papa bun? Acum iti scrie!
Ingrediente Langosi
- 500 g faina alba
- 350 ml apa amestecata cu lapte (jumate/jumate)
- 7 g drojdie uscata
- o lingurita zahar
- 5 g zare
- 30 ml ulei de masline
- mult ulei pentru lucru si pentru prajit
Preparare langosi
Pune intr-un bol faina cu sarea si zaharul.
Adauga apoi drojdia, iar apoi, treptat, laptele cu apa amestecate, care trebuie sa fie usor caldute.
Amesteca intial cu o lingura, apoi cu mana infainata. Aluatul obtinut nu va fi ca cel pentru placinte, cornuri, ci va fi molicel si lipicios, insa asa trebuie sa fie! In 2 minute totul ar trebui sa fie incorporat si nu se insista cu framantatul. La final incorporeaza uleiul, eu il recomand pe cel de masline si amesteca doar cat sa aduni aluatul si sa-l dezlipesti de bol.
Acopera cu folie alimentara si lasa la cald pentru 15-20 minute.
Unge blatul de lucru cu ulei si mainile (de data asta poti folosi ulei de floarea soarelui) si rastoarna aluatul.
Cu ajutorul unei spatule, imparte-l in bucati, 6-7 bucati, pe care le modelezi in forma de bila, apoi le acoperi si le mai lasi 10-15 minute la odihna.
Pui intr-un vas adanc mult ulei (eu pun in vas de fonta emailat). Aplatizezi bila de aluat intr-un cerc de 16-18 centimetri si o pui la prajit in uleiul FOARTE BINE incins. Te ajuti de ambele maini sa o transferi. la prajit. Va dura cam 1 minut prajirea pe fiecare parte. Ajuta-te de un cleste de bucatarie pentru invartit.
Langosi
Cum le servim?
Noua ne place sa le ungem cu smantana groasa si sa presaram branza – telemea, burduf, cascaval. Sau pudrate cu zahar.
Uneori umplu cateva bucati cu branza, inainte de prajire, indoi in doua si sigilez aluatul.
Sa va fie de folos!
Cred ca ti-ar placea si aceste –
Placinte cu branza la tigaie / Placinte impaturite
Pe facebook ne vedem la – Retete papa bun