Pui cu usturoi si ciuperci - Rețete Papa Bun

mnb

Pui cu usturoi si ciuperci

1.34KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email
pui-cu-usturoi-si-ciuperci

Ingrediente

  • 500 gr carne pui
  • 500 gr ciuperci
  • o ceasca vin alb
  • 5 catei usturoi
  • o ceapa
  • un cub knor legume
  • sare
  • piper
  • 300 gr smantana
  • o lingura amidon
  • 50 gr ulei de masline

Mod de preparare

Carnea de pui se spala , se scurge bine si se pune la calit in uleiul de masline.
Se rumeneste usor pe toate partile apoi se adauga ceapa taiata julien si cipercile taiate felii( daca-s din conserva se scurg si se adauga direct, daca-s crude se fierb in prealabil pe jumatate).
Se calesc toate inca 5 minute apoi se adauga ceasca de vin.
Se fierbe pana se evapora vinul apoi se adauga o cana apa si cubul de knor.
Se pune capac si se fierbe la foc mic 30 minute (acum ..depinde si de carne, trebuie sa fie fiarta).
E momentul sa adaugam smantana amestecata cu amidonul si usturoiul taiat felii.
Mai dam cateva clocote , potrivim gustul de sare (daca mai este necesar) si piper apoi servim cu pofta alaturi de mamaliguta.
Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns