Ingrediente
- 500 gr carne pui
- 500 gr ciuperci
- o ceasca vin alb
- 5 catei usturoi
- o ceapa
- un cub knor legume
- sare
- piper
- 300 gr smantana
- o lingura amidon
- 50 gr ulei de masline
Mod de preparare
Carnea de pui se spala , se scurge bine si se pune la calit in uleiul de masline.
Se rumeneste usor pe toate partile apoi se adauga ceapa taiata julien si cipercile taiate felii( daca-s din conserva se scurg si se adauga direct, daca-s crude se fierb in prealabil pe jumatate).
Se calesc toate inca 5 minute apoi se adauga ceasca de vin.
Se fierbe pana se evapora vinul apoi se adauga o cana apa si cubul de knor.
Se pune capac si se fierbe la foc mic 30 minute (acum ..depinde si de carne, trebuie sa fie fiarta).
E momentul sa adaugam smantana amestecata cu amidonul si usturoiul taiat felii.
Mai dam cateva clocote , potrivim gustul de sare (daca mai este necesar) si piper apoi servim cu pofta alaturi de mamaliguta.
Se rumeneste usor pe toate partile apoi se adauga ceapa taiata julien si cipercile taiate felii( daca-s din conserva se scurg si se adauga direct, daca-s crude se fierb in prealabil pe jumatate).
Se calesc toate inca 5 minute apoi se adauga ceasca de vin.
Se fierbe pana se evapora vinul apoi se adauga o cana apa si cubul de knor.
Se pune capac si se fierbe la foc mic 30 minute (acum ..depinde si de carne, trebuie sa fie fiarta).
E momentul sa adaugam smantana amestecata cu amidonul si usturoiul taiat felii.
Mai dam cateva clocote , potrivim gustul de sare (daca mai este necesar) si piper apoi servim cu pofta alaturi de mamaliguta.