marți, august 20, 2019

Conopida gratinata – de post

96Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

Ce sa zic despre aceasta reteta de conopida gratinata?

Sa zic ca-i o mancare simpla si usoara, de post? Sa zic ca iubesc conopida – cruda, fiarta, murata sau cum o fi? Dar pot sa mai zic si ca ai mei copii m-au cam refuzat :))), asa ca mi-a cam ramas mie.

Ei prefera legumele mai degraba crude sau daca-s fierte sa fie in piureuri, nu-n ceva in care le vad :))

Insa cu sigurata voi, citind reteta, veti hotari daca vreti sau nu s-o preparati 🙂

conopida-gratinata

[ingredients title=”Ingrediente reteta Conopida gratinata de post”]

  • 500 gr conopida
  • o ceapa
  • 350 ml lapte de soia
  • o lingura rasa amidon
  • 30 ml ulei
  • 2 catei usturoi
  • nucsoara rasa
  • sare
  • piper

[/ingredients]

conopida-gratinata-2

[directions title=”Mod de preparare reteta Conopida gratinata de post”]

  1. Pregateste o oala in care ai pus apa cu o lingurita sare fina.
  2. Spala bine conopida, rupe-o bucatele si pune-o in oala cu apa cand aceasta a dat in clocot.
  3. Las-o la fiert 10-12 minute.
  4. Intre timp pregateste sosul.
  5. Curata ceapa, spal-o si toac-o cubulete.
  6. Incinge uleiul si pune ceapa. Caleste-o 2 minute apoi adauga laptele de soia.
  7. Intr-o canita dilueaza amidonul cu putin lapte de soia si adauga-l in vas atunci cand laptele s-a infierbantat.
  8. Amesteca pana ce sosul se ingroasa , apoi adauga nucsoara si sare dupa gust. Usturoiul piseaza-l marunt si adauga-l in sos.
  9. Pregateste un vas termorezistent uns cu putin ulei, aseaza bucatelele de conopida si toarna sosul.
  10. Baga vasul la cuptor si lasa pana ce preparatul se rumeneste frumos.
  11. Clar nu egaleaza conopida gratinata cu oua si cascaval :))), dar totusi…este o reteta de post 🙂

[/directions]

Puteti presara deasupra niste branza de post inainte de a introduce vasul in cuptor.

Gaby_D
Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

Un comentariu

  • Dupa cum arata, eu as pregati, fie si numai pentru mine.
    Stii ce e haios, Gabitule…cand eram copil, nu mancam multe, ex.ardei gras, urzici (bine, din alea nu mananc nici acum), dar acum, ca si adult, ador legumele diverse, in stadii diverse de preparare. Deci, daca te-au refuzat acum copiii, e posibil sa ajunga sa o indrageasca mari fiind si chiar sa tina minte ce bine mai arata cand erau ei copii :)))
    Nu stiu daca am fost coerenta, dar tu intelegi! :)))

Lasă un răspuns