Ingrediente
- 500-600 gr faina
- un cub de drojdie
- lapte(o cana)
- 250grame zahar
- 500branza de vaci+3-4 linguri cas framantat
- 3oua+un galbenus
- 70gr margarina
- o lingura untura
- 2-3linguri gris
- o lingurita coaja rasa de lamaie
Mod de preparare
anunt important:))))-nu garantez pentru exactitatea gramajelor in ce priveste coca insa as putea sppune „dupa ochi”c-am scris destul de corect
-se face o maia amestecand drojdia cu o lingurita de zahar,apa calda(30ml), putina sare si 2linguri de faina
se lasa pana-si dubleaza volumul
intr-un bol mai mare puneti faina,faceti o gaura in mijloc in care puneti maiaua
adaugati margarina topita,untura,un ou, 100gr zahar,amestecati si adaugati putin cate putin,laptele caldut si framantati
acum…mie-mi iesise cam tare si-am mai pus lapte, apoi prea moale si-am mai pus faina:)))
o gospodinuta cred ca stie destul de bine cum arata consistenta unui aluat;)
acoperim cu un servet curat si lasam aprox o ora la crescut(suficient timp pt.dezbaterile de pe bucataras.ro:)))
umplutura:
amestecam bine branza,2oua,150grame zahar(sau cel mai bine,dupa gust),coaja de lamaie,un plic zahar vanilat,grisul
aluatul il impartim in doua si intindem doua foi egale
asezam in tava unsa cu putin ulei prima foaie,apoi umplutura si cea de-a doua foaie
ungem cu galbenus batut si introducem tava in cuptorul preincalzit,la foc mediu, pana ce se rumeneste frumos