marți, august 20, 2019

Placinta cu branza

64Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email
uite c-am gasit o reteta de placinta cu branza in urma careia poti manca ceva bun tare si sta intre timp si la pc:))))

Ingrediente

  • 500-600 gr faina
  • un cub de drojdie
  • lapte(o cana)
  • 250grame zahar
  • 500branza de vaci+3-4 linguri  cas framantat
  • 3oua+un galbenus
  • 70gr margarina
  • o lingura untura
  • 2-3linguri gris
  • o lingurita coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

anunt important:))))-nu garantez pentru exactitatea gramajelor in ce priveste coca insa as putea sppune “dupa ochi”c-am scris destul de corect

-se face o maia amestecand drojdia cu o lingurita de zahar,apa calda(30ml), putina sare si 2linguri de faina
se lasa pana-si dubleaza volumul
intr-un bol mai mare  puneti faina,faceti o gaura in mijloc in care puneti maiaua
adaugati margarina topita,untura,un ou, 100gr zahar,amestecati si adaugati putin cate putin,laptele caldut si framantati
acum…mie-mi iesise cam tare si-am mai pus lapte, apoi prea moale si-am mai pus faina:)))
o gospodinuta cred ca stie destul de bine cum arata consistenta unui aluat;)
acoperim cu un servet curat si lasam aprox o ora la crescut(suficient timp pt.dezbaterile de pe bucataras.ro:)))
umplutura:
amestecam bine  branza,2oua,150grame zahar(sau cel mai bine,dupa gust),coaja de  lamaie,un plic zahar vanilat,grisul
aluatul il impartim in doua si intindem doua foi egale
asezam in tava unsa cu putin ulei prima foaie,apoi umplutura si cea de-a doua foaie

ungem cu galbenus batut si introducem tava in cuptorul preincalzit,la foc mediu, pana ce se rumeneste frumos

Gaby_D
Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns