mnb

Lipii de casa

3.12KVizualizări
5
(1)
Print Friendly, PDF & Email

Desi mai am pe blog o reteta de lipii , reteta dupa care am facut ultimele lipii de shaorma mi s-a parut si mai buna!

Si nu-i de fapt decat reteta de aluat de la Kombe, pe care vazand-o cat de frumos se lucreaza si se intinde, am preluat-o si pentru lipii.

V-am zapacit? :))

Nu-i nimic :))

Cititi mai jos reteta si vedeti cum le-am pregatit.

lipii

Pentru 10-12  lipii

  • 350 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 25 g drojdie proaspata
  • 600 g faina alba (plus 100-200 g pentru framantat)
  • o lingura zahar
  • o lingurita plina sare

edit 4.01.2023

in ultima vreme pun in aluat si o lingura de unt si una de ulei de masline

ies atat de moi si bune lipiile!

 

lipii-3

Mod de preparare lipii shaorma

Pune intr-un vas drojdia faramitata impreuna cu laptele caldut amestecat cu apa calduta.

Lasa la loc cald pentru 15 minute, Nu, nu creste nimic :)), nici nu trebuie.

Cand a trecut timpul pune 600 g faina peste amestecul de lapte cu drojdie si incepe sa amesteci cu o lingura de lemn pana la omogenizare. Pune si sarea si zaharul si amesteca.

Infaineaza bine blatul de lucru si rastoarna aluatul. Folosindu-te de faina (mai pui in timpul framantatului) framanti timp de 10 minute. Trebuie sa obtii o bila de aluat elastic, nelipicios, de asta nu iti pot zice exact cata faina mai pui la framantat, pentru ca depinde de puterea de absorbtie a fainii folosite.

Pui aluatul in bol, il acoperi si lasi la odihna pentru 35-45 de minute.

Infainezi blatul de lucru si imparti aluatul in bile egale. Cat de mari, nu pot sa-ti spun, pentru ca depinde de tigaia in care vei pregati lipiile. A mea are 28 cm diametru si am impartit in bile de 80-90 g.

Incingi bine tigaia si intre timp infainezi blatul si intinzi o bila de aluat cat poti tu de subtire.

Transferi in tigaia incinsa, dai focul la mediu – nu ungi cu nimic! – si o pregatesti pe fiecare parte pana prinde putina culoare.

La fiecare 3-4 lipii stergi tigaia cu un servetel curat, eliminand faina ramasa in tigaie.

Eu nu le-am pastrat sa stiu cam cat tin, le-am folosit pe loc, da-s foarte moi si elastice si cred ca tin bine cateva zile.

lipii

Ma gasesti si aici – Retete Papa Bun

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Lasă un răspuns

4 × two =