Mini Baked Alaska cu Inghetata de cafea - Rețete Papa Bun

Mini Baked Alaska cu Inghetata de cafea

163Vizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Un desert inspirat – Mini Baked Alaska cu Inghetata de cafea.

Mi-a facut reala placere sa savurez asa ceva, sa simt in aceeasi muscatura fraged, cremos, rece, cald, aromat.

Cosulete fragede, inghetata aromata pregatita cu espresso concentrat preparat la espresorul Breville Prima Latte, bezea caramelizata – ce-ar fi putut iesi rau? 🙂

Desi nitel mai sofisticat (dar nu greu!), merita din plin!

Mini Baked Alaska

Ingrediente cosulete fragede

  • 125 g faina
  • 65 g unt
  • putina sare
  • 1 galbenus
  • optional – apa rece

Ingrediente inghetata de cafea

  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1-2 linguri zahar pudra
  • 50 ml cafea espresso Breville Prima Latte
  • 2 linguri lapte condensat caramelizat

Ingrediente bezea

  • 2 albusuri
  • 2 linguri zahar

Mini Baked Alaska

Mod de preparare Mini Baked Alaska cu Inghetata de cafea

Prepara un espresso mic la aparatul Breville Prima Latte.

Lasa-l la racit.

Pregateste inghetata punand intr-un bol frisca si mixand-o impreuna cu zaharul si laptele condensat.

Cand a devenit ferma, pufoasa, scoate mixerul, toarna cafeaua rece si omogenizeaza amestecul usor, cu o paleta, amestecand de jos in sus.

Pune capac peste caserola si da-o la frigider pentru 4-5 ore.

Pregateste cosuletele fragede – nu e deloc rau sa le pregatesti cu o zi inainte.

Cu cat stau mai mult, cu atat devin mai fragede.

Pune intr-un bol faina, sarea si ultul rece taiat cubulete.

Amesteca cu varful degetelor pana cand compozitia capata textura nisipului umed.

Fa o gropita in mijloc, pune galbenusul usor batut, amesteca pana cand se omogenizeaza aluatul.

Adauga putina apa rece, doar daca aluatul nu se poate modela.

Aduna-l intr-o bila, acopera-l cu folie alimentara si da-l la rece pentru 30 de minute.

Pregateste forme de mini tarte. Daca-s mai uzate unge-le cu putin unt. Ale mele erau noi si nu le-am uns deloc.

Scoate aluatul din frigider si imparte-l in bilute egale – aprox 12-14 bilute.

Pune fiecare biluta de aluat in forma si cu degetele da aluatului forma mini-tartei.

Inteapa usor in fundul fiecareia cu o furculita, pune deasupra o bucatica de hartie pentru copt si niste boabe grele – naut, fasole etc

Aseaza-le intr-o tava pe care o dai la rece pentru 15-20 minute sau 10 minute la congelator.

Intre timp preincalzeste cuptorul la 180 grade.

Scoate tava de la rece si bag-o direct in cuptor. Coace cosuletele de mini tarte pana cand sunt aurii pe margine – a durat cam 18 minute, dar depinde de cuptorul fiecaruia.

Scoti minitartele din forma dupa ce s-au racorit usor.

Scoate inghetata de la rece si las-o pentru 10 minute la temperatura camerei.

Pune cate o cupa cu unghetata in fiecare cosulet de mini tarta, apoi da-le la congelator pana cand pregatesti bezeaua.

Mixeaza albusurile spuma cu putina sare. Adauga apoi, treptat zaharul si mixeaza pana cand bezeaua e ferma si nu se mai simt cristale de zahar.

Scoate mini-tartele de la rece si distribuie bezeaua pe fiecare apoi, cu ajutorul unui pistol caramelizator finiseaza si rumeneste usor fiecare mini desert.

Nu e nicio problema daca nu le serviti pe loc si le recongelati. Bezeaua nu va mai fi, bineinteles, calda, dar desertul va fi la fel de bun 😉

Mini Baked Alaska

 

 

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns