mnb

Mini Baked Alaska cu Inghetata de cafea

1.96KVizualizări
0
(0)

Un desert inspirat – Mini Baked Alaska cu Inghetata de cafea. Mi-a facut reala placere sa savurez asa ceva, sa simt in aceeasi muscatura fraged, cremos, rece, cald, aromat. Cosulete fragede, inghetata aromata pregatita cu espresso concentrat preparat la espresorul , bezea caramelizata – ce-ar fi putut iesi rau? 🙂 Desi nitel mai sofisticat (dar nu greu!), merita din plin!

Mini-Baked-Alaska-1

Ingrediente cosulete fragede

  • 125 g faina
  • 65 g unt
  • putina sare
  • 1 galbenus
  • optional – apa rece

Ingrediente inghetata de cafea

  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1-2 linguri zahar pudra
  • 50 ml cafea espresso
  • 2 linguri lapte condensat caramelizat

Ingrediente bezea

  • 2 albusuri
  • 2 linguri zahar

Mini-Baked-Alaska-2

Mod de preparare Mini Baked Alaska cu Inghetata de cafea

Prepara un espresso mic la aparatul Breville Prima Latte.

Lasa-l la racit.

Pregateste inghetata punand intr-un bol frisca si mixand-o impreuna cu zaharul si laptele condensat.

Cand a devenit ferma, pufoasa, scoate mixerul, toarna cafeaua rece si omogenizeaza amestecul usor, cu o paleta, amestecand de jos in sus.

Pune capac peste caserola si da-o la frigider pentru 4-5 ore.

Pregateste cosuletele fragede – nu e deloc rau sa le pregatesti cu o zi inainte.

Cu cat stau mai mult, cu atat devin mai fragede.

Pune intr-un bol faina, sarea si ultul rece taiat cubulete.

Amesteca cu varful degetelor pana cand compozitia capata textura nisipului umed.

Fa o gropita in mijloc, pune galbenusul usor batut, amesteca pana cand se omogenizeaza aluatul.

Adauga putina apa rece, doar daca aluatul nu se poate modela.

Aduna-l intr-o bila, acopera-l cu folie alimentara si da-l la rece pentru 30 de minute.

Pregateste forme de mini tarte. Daca-s mai uzate unge-le cu putin unt. Ale mele erau noi si nu le-am uns deloc.

Scoate aluatul din frigider si imparte-l in bilute egale – aprox 12-14 bilute.

Pune fiecare biluta de aluat in forma si cu degetele da aluatului forma mini-tartei.

Inteapa usor in fundul fiecareia cu o furculita, pune deasupra o bucatica de hartie pentru copt si niste boabe grele – naut, fasole etc

Aseaza-le intr-o tava pe care o dai la rece pentru 15-20 minute sau 10 minute la congelator.

Intre timp preincalzeste cuptorul la 180 grade.

Scoate tava de la rece si bag-o direct in cuptor. Coace cosuletele de mini tarte pana cand sunt aurii pe margine – a durat cam 18 minute, dar depinde de cuptorul fiecaruia.

Scoti minitartele din forma dupa ce s-au racorit usor.

Scoate inghetata de la rece si las-o pentru 10 minute la temperatura camerei.

Pune cate o cupa cu unghetata in fiecare cosulet de mini tarta, apoi da-le la congelator pana cand pregatesti bezeaua.

Mixeaza albusurile spuma cu putina sare. Adauga apoi, treptat zaharul si mixeaza pana cand bezeaua e ferma si nu se mai simt cristale de zahar.

Scoate mini-tartele de la rece si distribuie bezeaua pe fiecare apoi, cu ajutorul unui pistol caramelizator finiseaza si rumeneste usor fiecare mini desert.

Nu e nicio problema daca nu le serviti pe loc si le recongelati. Bezeaua nu va mai fi, bineinteles, calda, dar desertul va fi la fel de bun 😉

Mini Baked Alaska

Mini-Baked-Alaska-3

Mini-Baked-Alaska-4

Mini Baked Alaska cu Inghetata de cafea
 
Autor: 
Tipul retetei: Desert
Lista de cumparaturi
  • 125 g faina
  • 65 g unt
  • putina sare
  • 1 galbenus
  • optional - apa rece
  • Ingrediente inghetata de cafea
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1-2 linguri zahar pudra
  • 50 ml cafea espresso Breville Prima Latte
  • 2 linguri lapte condensat caramelizat
  • Ingrediente bezea
  • 2 albusuri
  • 2 linguri zahar

 

Ma gasiti si pe facebook – Retete Papa Bun

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Lasă un răspuns

Voteaza reteta: