Poate putin fortata denumirea Mini cornulete Kurtoskalacs, tinand cont ca reteta nu are de-a face cu aluatul de cozonac secuiesc pe care-l indragim multi dintre noi, insa gustul acestor cornulete aduce atat de mult cu cel al celebrului desert, incat nu am stiut cum altfel sa le denumesc. Nu rezista nici macar cateva ore pe masa, se mananca atat de repede si cu riscul de a ma repeta si-a ma dojeni din nou fiu-miu, insist, ca la multe alte retete, cu indemnul – Dublati cantitatile! :)))) Fara vreun agent de crestere, aceste cornulete cu putine ingrediente au o textura grozava si-un gust delicios! Cum miroase-n bucatarie cand deschizi cuptorul, nu poti sti decat daca le faci si tu acasa 🙂
Ingrediente aluat 32 bucati Mini cornulete Kurtoskalacs
- 200 g branza de vaci Pilos – pentru prajituri, clatite – sau mascarpone
- 200 g unt Pilos 82% grasime
- 2 linguri zahar pudra
- 1/2 lingurita sare
- 320 g faina alba
Pentru finisat
- 150 g nuca macinata
- 70 g zahar
Cum se prepara reteta Mini cornulete Kurtoskalacs
Se pregatesc destul de simplu si iti ies si fara prea multa experienta in ale bucataritului.
Intr-un bol pui untul taiat cubulete, branza, zaharul, faina si sarea si incepi sa framanti un aluat pana cand e totul omogen si neted. Nu trebuie sa exagerezi cu framantatul mai mult decat este necesar.
Aduni aluatul intr-o bila, o acoperi si o dai la frigider pentru minim 2-3 ore.
Intre timp amesteci nuca macinata (nu foarte marunt) cu zaharul tos.
Cand a trecut timpul de stat la frigider, scoti aluatul si-l imparti in 4 bile egale.
Preincalzesti cuptorul la 160 grade program cu ventilatie sus/jos (sau 180 grade program fara ventilatie)
Cu una incepi modelarea de Mini cornulete Kurtoskalacs iar pe celelalte le pastrezi la rece pana cand le vine randul.
Intinzi prima bila cu sucitorul, pe blatul curat si uscat, pana cand obtii un rotund cu diametrul de aproximativ 24-25 cm.
Ridici pe sucitor foaia de aluat, iar in locul lasat de foaie presari nuca amestecata cu zahar, cat de uniform poti tu, intr-un cerc tot de 24-25 cm. Eu am presarat cam 4-5 linguri, adica un sfert din cantitatea totala.
Pui foaia peste nuca si treci usor cu sucitorul peste foaie (poti tine cu o mana de un capat al foii si cu cealalta sa misti sucitorul) pentru a lipi nuca cu zahar pe partea de pe blat. Poti presa usor, usor si cu mana.
Cu un cutit lung, subtire, imparte foaia in 8 raze, pe care le rulezi incepand de la baza, obtinand 8 cornulete.
Procedezi la fel cu bilele de aluat ramase. Transferi cornuletele in tava tapetata cu hartie pentru copt. Eu am copt cate 16 bucati in tava, deci 2 tavi cu Mini cornulete Kurtoskalacs
Coacere
Dai fiecare tava la cuptor, pe treapta din mijloc si coci pentru aproximativ 25 minute – depinde mult de cuptorul fiecaruia! Le verifici daca sunt usor rumene le scoti, daca nu, le mai lasi in functie de cuptorul tau.
Procedezi la fel cu cea de-a doua tava.
Sa-ti fie de folos!
- 200 g branza de vaci Pilos - pentru prajituri, clatite - sau mascarpone
- 200 g unt Pilos 82% grasime
- 2 linguri zahar pudra
- ½ lingurita sare
- 320 g faina alba
- Pentru finisat
- 150 g nuca macinata
- 70 g zahar
Pe facebook ma gasesti aici – RETETE PAPA BUN
Daca-ti plac cornuletele, le poti incerca si pe acestea – Cornulete fragede cu rahat
Incercate si fotografiate de Anca Zuza
-Absolut delicioase,doar ca am mai adaugat coajă de lămâie si 20g zahar vanilat in aluat.-
Foarte bune! Am incercat reteta.
Buna, Alina!
Ma bucur mult ca ti-au placut!