Ingrediente
500g branza de vaci, 50g gris, 50g pesmet, 50g faina, o lingura de smantana, 2 oua, ,doua linguri zahar pudra si un varf de cutit cu sare.
Mod de preparare
Branza de vaci se trece prin sita, se amesteca cu grisul si ouale intregi.. Apoi se adauga pesmetul si faina si se amesteca bine. Din aceasta compozitie se formeaza galuste cu mainile ude . Se pun apoi la fiert in apa clocotita cu sare, in care se fierb 15 minute(eu pun deasupra capac si stropesc cu apa rece peste ei). Se servesc cu smantana si zahar pudra.
Au….m-ai lovit cu astia….mor ce imi plac…cu pesmet prajit si zahar caramelizat!!!!!!!!!
mvai, cat imi plac papanasii! mmm!
mi-ai adus aminte de copilarie :)) mama stie sa faca cei mai buni papanasi din lume. o sa incerc sa fac si eu 😉
M-a apucat o foame…uitindu-ma pe blogul tau!!!
E o adevarata ispita!!!
Hi, hi, hi! Cu asta m-ai lovit. Imi plac foarte mult. Te pup cu drag!
dar de ce nu au iesit rotunzi?
Anonim, am scris „galuste”, nu bilute. Galustele au o forma aproximativ sferica, nu neaparat rotund perfect.
http://gabyd2.blogspot.com/2010/06/papanasi-fierti-cu-sos-caramel.html uite aici o reteta care poate-ti place mai mult .