mnb

Mini tarte cu crema de branza, afine si bezea

2.84KVizualizări
5
(1)
Print Friendly, PDF & Email

Va spuneam acu ceva vreme intr-o postare, de dulceturile copilariei mele, dintr-o perioada neindestulata dar fericita, preparate cu drag de mama,  printre care se numara dulceata de afine.

Afinele, aceste mici minunatii c-o aroma unica, pe care le-am readus in atentia voastra in aceste mini-tarte, ma readuc in copilarie.

Si-mi zboara gandul la vremea cand, avand vreo 6 anisori, ma visam sa zbor deasupra lumii intr-un balon colorat, s-ating norii asemeni lui Peter Pan, sa trec munti si vai asemeni lui Fat Frumos in drumul catre castelul Ilenei Cosanzeana.

Timpul a trecut , m-am facut mare :), nu am zburat printre nori, insa cand privesc acest balon, fix la ce v-am zis ma duce gandul.

Dar…sa trec la reteta. : – )

mini-tarte-vanilie

 

 

[ingredients title=”Ingrediente Mini tarte”]

  • 125 gr unt
  • 3 linguri zahar
  • putina sare
  • 250 gr faina
  • un ou
  • o lingurita cacao

[/ingredients]

[ingredients title=”Ingrediente Crema de branza”]

  • 200 gr branza dulce de vaci
  • 200 ml frisca lichida inducita
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar pudra
  • o lingurita gelatina
  • zahar vanilat

[/ingredients]

[ingredients title=”Ingrediente bezea”]

  • doua albusuri
  • 3 linguri zahar
  • cateva picaturi zeama lamaie

[/ingredients]

mini-tarte

[directions title=”Mod de preparare Mini tarte cu crema de branza, afine si bezea”]

  1. Incepe prepararea cu pregatirea cojilor de tarte.
  2. Pune in robot (monteaza un cutit) untul rece, impreuna cu zaharul, faina si sarea.
  3. Porneste robotul si omogenizeaza totul.
  4. Adauga oul si mai mixeaza timp de 2 minute, pana obtii un aluat omogen, ce se dezlipeste de peretii robotului.
  5. Poti face operatiunea si cu mana, lucrand cu varfurile degetelor, intr-un timp cat mai scurt.
  6. Aduna aluatul intr-o bila, acopera-l cu folie alimentara si da-l la rece pentru o jumatate de ora.
  7. Pregateste formele de mini tarte (eu am pus in 5 mari, cu diametrul de 8 cm, si in 5 mici) .
  8. Rupe cate putin aluat , pune-l in forma (nu trebuie unse formele, aluatul are unt) si apasa-l tapetand fundul si peretii formelor de tarte.
  9. Da formele la cuptor, la foc mediu, pentru 15-20 minute.
  10. Le scoti si , ajutandu-te de un servet de bucatarie, rastorni tartele calde din forme.
  11. Prepara Crema
  12. Intr-un robot de bucatarie, sau cu blenderul, mixeaza branza de vaci impreuna cu o lingura de zahar pudra, zaharul vanilat si doua linguri frisca. Mixeaza pana obtii o crema fina.
  13. Gelatina o pui la hidratat in 2 linguri apa rece, pentru 3-4 minute.
  14. Galbenusurile impreuna cu laptele si zaharul le pui intr-un ibric, la foc mic, si amesteci incontinuu pana se ingroasa amestecul. Opresti focul si-n amestecul fierbinte pui gelatina. Amesteci pana la diluare. Racesti.
  15. Mixezi intr-un bol frisca (nu complet, doar cat sa devina pufoasa) apoi adaugi in doua etape crema de branza si galbenusurile, mixand dupa fiecare etapa.
  16. In tartele reci distribui crema. Nivelezi cu un cutit. Pui deasupra afine pe care le apesi usor cu o lingura.
  17. Mixezi albusurile spuma, adaugi treptat zaharul si zeama de lamaie si mixezi pana ce compozitia formeaza tepi la atingere si zaharul e diluat.
  18. Pui cu lingura albus peste fiecare tarta si caramelizezi bezeaua cu un pistol caramelizator.
  19. Dai tartele la rece pentru cel putin 2 ore.

Reteta sponzorizata de myman.ro, magazinul de cadouri pentru barbati.

[/directions]

DSC04026

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

1 Comment

Leave a Reply

eighteen − four =