Pacinta ruseasca cu branza pregatita la multicooker-ul Heinner este un desert sanatos si bun, un desert care a fost gata in aceeasi zi in care l-am pregatit.
Coletul Sano Vita primit de curand m-a surprins din nou in mod placut, prin multitudinea de produse sanatoase, ambalate cu grija, care te inspira in alegerea meniului prin diversitate si prin siguranta faptului ca pregatesti ceva bun cu ingrediente de calitate.
Multicooker-ul Heinner folosit la prepararea placintei este un aparat foarte simplu de utilizat, in care poti pregati de la ciorbe si fel principal, la orez, iaurt sau desert, ajutandu-te atat de programele presetate cat si de setarile manuale ale aparatului.
Cu timpi de pregatire, atentionare final program, castigi momente pretioase pentru familie sau pentru hobby-urile tale.
Reteta de fata nu necesita foarte multe ingrediente, nu contine faina, se face foarte usor si-i extrem de buna.
Ingrediente Placinta ruseasca cu branza
500 g branza de vaci
5 linguri smantana
3 oua
4 linguri zahar brut
4 linguri gris
o mana buna chips de cocos
o mana buna merisor confiat
un varf cutit sare
o lingura ulei de cocos
Mod de preparare Placinta ruseasca cu branza
Amesteca intr-un bol grisul si smantana si lasa-le deoparte pentru 25-30 minute.
Mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana cand zaharul e diluat si amestecul si-a dublat volumul.
Branza de vaci bine scursa paseaz-o cu un blender pana cand este cremoasa si fina.
Pune grisul cu smantana si omogenizeaza.
Adauga ouale mixate si amesteca de sus in jos, usor, cu o lingura.
Tot acum adauga si fulgii de cocos si merisoarele.
Ungem vasul aparatului cu uleiul de cocos atat pe fund cat si pe laterale. Turnam compozitia si nivelam.
Pregatim aparatul Heinner multicooker pentru coacere, conectandu-l la sursa de curent.
Apasa butonul meniu si du setarea la functia MANUAL/DYI
Folosindu-ne de butoanele +/- de pe afisaj, setam 55 minute.
Apasam apoi TEMP si, cu aceleasi butoane +/-, setam temperatura, 135 grade.
Apasam butonul START.
Observam ca initial aparatul nu incepe numaratoarea inversa ci incalzeste vasul si abia apoi pe afisaj va aparea 55 minute si coacerea incepe.
In timpul coacerii este recomandat (la deserturi, nu la alte moduri de preparare) sa deschidem capacul de cateva ori pentru a iesi aburul format.
Cand timpul s-a scurs si aparatul emite un semnal sonor, placinta e gata.
La suprafata ea nu va fi rumena, ca la cuptorul traditional, dar cu siguranta este coapta si rumena pe partea de jos.
O lasam sa se raceasca tot in aparat si, cu o miscare ferma, o rasturnam pe un platou.
O servim fie pudrata cu zahar, fie cu o cupa de inghetata deasupra sau c-o lingura cu smantana.