mnb

Mousse de ciocolata cu sos de zmeura la pahar/borcanas

274Vizualizări
0
(0)

Usor de transportat, cremos, aromat, cu ciocolata si zmeura, acest mousse de ciocolata cu sos de zmeura l-am facut la cererea fiicei mele, dar m-am gandit sa va las si voua reteta. Un desert individual care arata si tare apetisant si in care totul se completeaza perfect 🙂

mousse de ciocolata cu sos de zmeura

Ingrediente Mousse de ciocolata cu sos de zmeura  – pentru 6 borcanase de 170 g

  • 100 g ciocolata alba
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 2 lingurite cacao
  • 200 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 4 foi gelatina
  • o lingurita extract de vanilie
  • putina sare
  • 300 ml frisca + 1-2 linguri zahar

Sos de zmeura

  • 200-250 g zmeura
  • 2 linguri zahar
  • o lingura rasa amidon alimentar

Si o poza de la destinatar :))))

Preparare Mousse de ciocolata cu sos de zmeura

Mixam frisca impreuna cu zaharul pudra si vanilia.

  • aceasta trebuie sa fie rece, de la frigider
  • nu necesita mixare completa! se mixeaza doar pe jumatate, hai o idee mai mult, cat sa fie pufoasa, nu ferma, altfel cremele vor iesi tari si nu veti obtine straturi perfecte

O lasam deoparte.

Preparare sos de zmeura

Pune zmeura si zaharul intr-o craticioara si pune-le la foc mic spre mediu. Daca zmeura e proaspata pui si putina apa, e necesara pana lasa zmeura suc, daca e congelata, nu pui.

Fierbi pana cand zaharul e topit, amestecul a dat 2-3 clocote. Gusti si vezi daca mai vrei zahar.

Diluezi amidonul in 20 ml apa si-l adaugi in sos, mai amesteci pe foc cateva secunde, pana se ingroasa usor, apoi lasi deoparte.

Preparare mousse de cicolata.

Punem in boluri, separate, ciocolatele, cate 100 g de fiecare. In cel cu ciocolata cu lapte punem si cacaua. In alt bol punem gelatina in apa rece.

Punem laptele la fiert. Intr-un bol mixam galbenusurile impreuna cu zaharul, pana cand se albesc. Incepem sa turnam usor laptele fierbinte, putin cate putin, amestecand continuu.

Turnam inapoi in cratita in care am fiert laptele si amestecam continuu la foc mic, pana cand se ingroasa usor. 2-3 minute. Amestecul nu va avea consistenta unei budinci, va fi aproximativ cum e laptele condensat.

Dam deoparte si punem gelatina, dupa ce o stoarcem in mana. Omogenizam. Distribuim in mod egal in ambele boluri cu ciocolata si amestecam pana la omogenizare.

Cand ambele compozitii au ajuns la temperatura camerei, impartim in mod egal frisca si amestecam usor in fiecare, de jos in sus.

In paharele/borcanasele pregatite, punem cate 2 linguri din mousse-ul de ciocolata cu lapte, apoi le punem intr-o tava si dam la congelator pentru 5-6 minute, timp in care stratul de crema se va lega bine.

Scoatem si punem cate 2 linguri mousse de ciocolata alba si introducem din nou la congelator. Scoatem si punem sos de zmeura, apoi repetam pasii anteriori, obtinand astfel cate 2 straturi din fiecare mousse si 2 straturi de sos. Introducem la frigider.

Pofta buna!

 

Vezi si varianta fara gluten si lactate

Budinca de vanilie cu sos de zmeura

Budinca de vanilie cu sos de zmeura

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Lasă un răspuns

4 × 1 =