Ruladele dulci sunt, probabil, cele mai rapide deserturi si atat de versatile! Reteta de rulada cu cacao gata in 20 minute cu atat mai mult!Mi-am dorit-o fara gluten, adica fara faina de grau si a iesit o minunatie! Este echilibrata, racoritoare, combinatia fiind inspirata din reteta tortului Sacher. O puteti prepara indiferent c-aveti sau nu intoleranta sau interdictie la gluten. E atat de usoara! Iei o felie, apoi ai manca rulada intreaga! Cand o sa vezi ce putine ingrediente are, uzuale, o sa vrei sa faci si tu! 🙂
Fiu-miu m-a intrebat:
-Chiar n-are faina!?
Ingrediente Reteta de rulada cu cacao gata in 20 minute
- 4 oua medii
- 40 g zahar
- 30 g cacao
- 20 g amidon alimentar
- un varf cutit sare
- gem de caise
Preparare Reteta de rulada cu cacao gata in 20 minute
Preincalzeste cuptorul la 180 grade, program normal, sus/jos.
Separa albusurile de galbenusuri.
In bolul mixerului pune putina sare si albusurile si incepe sa mixezi la viteza mica. Mareste viteza, apoi, spumeaza bine albusurile, apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pentru 4-5 minute.
Adauga apoi galbenusurile, unul cate unul, fara a insista cu mixatul.
Amesteca cacaua cu amidonul si adauga-le in ploaie. Mai mixeaza doar cateva secunde, sa se omogenizeze.
Intr-o tava de 25cmx38cm pune hartie pentru copt si toarna apoi compozitia. Niveleaza bine.
Introdu tava in cuptor si coace pentru 12 minute.
Scoate tava, lasa sa se racoreasca 1-2 minute, apoi ruleaza foaia, cu tot cu hartia pentru copt.
Lasa sa se raceasca, apoi desfa usor si desprinde hartia pentru copt. Se va desprinde foarte usor.
Se unge foaia de rulada cu gem de caise, apoi se ruleaza, fara a strange excesiv.
Se imbraca rulada in folie alimentara si se da la rece. Se portioneaza in felii de 1-1,5 cm.
Reteta de rulada cu cacao gata in 20 minute
nota. poti umple rulada si cu frisca mixata ferm sau cu crema de mascarpone
Pe facebook ne vedem la Retete papa bun
Pe instagram ne vedem la Retete papa bun
Poate-ti place si reteta de Faguri cu crema caramel