mnb

Negresa cu ciocolata, branza si zmeura

4.33KVizualizări
5
(4)

O bunatate de negresa cu gust intens de ciocolata,  impletit cu crema de branza si bobite de zmeura, care satisface chiar si mofturosii. Toti au mancat, nimeni n-a refuzat, dimpotriva, au mai luat/cerut!

negresa-cu-ciocolata-branza-si-zmeura-1

Ingrediente Negresa cu ciocolata branza si zmeura

Blat de ciocolata 

  • 200 g ciocolata cu 52% sau 70 % cacao
  • 200 g unt
  • 250 g zahar
  • 50 g cacao
  • 5 oua
  • 200  g faina
  • un plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • putina sare

Crema de branza

  • 700 g branza de vaci (nu recomand de casa, e mai ok cea cumparata, e mai cremoasa)
  • 180 g zahar
  • 3 oua
  • coaja de lamaie
  • 2 linguri zeama lamaie sau lime

In plus

  • 200 g zmeura

Preparare blat de ciocolata

Topeste untul impreuna cu ciocolata pe baie de abur. Omogenizeaza si lasa la racit.

Mixeaza ouale cu putina sare, esenta si zaharul, pentru cel putin 5 minute. Compozitia trebuie sa-si dubleze volumul initial, sa devina cremoasa si fina.

Peste oua toarna in fir subtire amestecul de ciocolata si mixeaza la treapta cea mai mica pentru cateva secunde, pana la omogenizare.

Cerne deasupra amestecului faina, impreuna cu cacaua si praful de copt.

Preparare crema de branza

Omogenizeaza a;uatul cu miscari usoare, de jos in sus.

Pune branza de vaci, zaharul, aromele si ouale intr-un bol. Introdu un blender vertical si paseaza compozitia pana cand devine fina, cremoasa si omogena. Adauga putina coaja rasa de lamaie si 2 linguri suc de lamaie.

Asamblare Negresa cu ciocolata branza si zmeura

Pregateste o tava cu dimensiunile 25×35 cm si tapeteaz-o cu hartie pentru copt.

Toarna 2/3 din compozitia de ciocolata si intinde uniform.

Deasupra pune, lingura cu lingura, crema de branza.

Presara apoi bobite de zmeura – congelata sau proaspata, apoi pune lingura cu lingura aluatul de ciocolata ramas.

Cu ajutorul unei lingurite amesteca compozitiile la suprafata (nu mergi cu lingurita pana la fundul tavii) pentru a da un aspect marmorat.

Introdu tava in cuptorul pe care l-ai preincalzit din timp si coace negresa cu ciocolata branza si zmeura pe treapta a doua,  la 170 grade, pentru aproximativ 50 de minute, Cand introduci varful unui bat de frigaruie in prajitura, acesta trebuie sa iasa curat, fara aluat.

Lasi sa se raceasca bine, abia apoi o poti portiona ( Ei, ash! Asta e pentru voi! eu cu fiica-mea am rupt din ea calda! era o nebunie!!! :))) )

Retete papa bun

M-a inspirat – Mihaela

negresa-cu-ciocolata-branza-si-zmeura-2

preparare-negresa-1

preparare-negresa-2

preparare-negresa-3

preparare-negresa-4

negresa-cu-ciocolata-branza-si-zmeura-3

 

 

 

 

Negresa cu ciocolata, branza si zmeura
 
Autor: 
Tipul retetei: Desert
Bucatarie: Romaneasca
  • Blat de ciocolata
  • 200 g ciocolata cu 52% sau 70 % cacao
  • 200 g unt
  • 250 g zahar
  • 50 g cacao
  • 5 oua
  • 200  g faina
  • un plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • putina sare
  • Crema de branza
  • 700 g branza de vaci (nu recomand de casa, e mai ok cea cumparata, e mai cremoasa)
  • 180 g zahar
  • 3 oua
  • coaja de lamaie
  • 2 linguri zeama lamaie sau lime
  • In plus
  • 200 g zmeura

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Lasă un răspuns

six + six =

Voteaza reteta: