De multe ori nu avem prea mult timp de stat in bucatarie sau …prea multe ingrediente, asa ca o colectie de retete simple e tare utila in aceste momente.
Azi va prezint una dintre ele. Sanatos, bun, efort minim! 😛
[ingredients title=”Ingrediente Cartofi gratinati, cu branza de vaci”]
- 7-8 cartofi
- 200 gr branza de vaci
- 3 oua
- una-doua linguri smantana
- sare
- sunca (de pui sau porc; eu am pus cateva fasii de rasol afumat la cuptor, ramase de la o friptura)
- parmezan sau cascaval – doua linguri
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare Cartofi gratinati, cu branza de vaci „]
- Curata si spala bine cartofii.
- Taie-i cubulete mai marisoare.
- Pune-i la fiert in apa cu putina sare.
- Lasa-i 10 minute din momentul in care au dat in clocot.
- Scoate-i intr-o strecuratoare si scurge-i bine.
- Intr-un bol mai mare bate bine ouale, adauga smantana, branza de vaci, sunca taiata cubulete si cartofii scursi bine. Amesteca usor.
- Unge cu unt un vas termorezistent.
- Toarna amestecul, presara deasupra parmezan sau cascaval si introdu vasul in cuptorul preincalzit, la foc mediu.
- Lasa pana ce se rumeneste usor.
- Serveste cald. Noi am mancat cu iaurt.
- Pofta buna!
[/preparare]