Cartofi gratinati, cu branza de vaci - Rețete Papa Bun

Cartofi gratinati, cu branza de vaci

2.97KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

De multe ori nu avem prea mult timp de stat in bucatarie sau …prea multe ingrediente, asa ca o colectie de retete simple e tare utila in aceste momente.

Azi va prezint una dintre ele. Sanatos, bun, efort minim! 😛

cartofi-gratinati

[ingredients title=”Ingrediente Cartofi gratinati, cu branza de vaci”]

  • 7-8 cartofi
  • 200 gr branza de vaci
  • 3 oua
  • una-doua linguri smantana
  • sare
  • sunca (de pui sau porc; eu am pus cateva fasii de rasol afumat la cuptor, ramase de la o friptura)
  • parmezan sau cascaval – doua linguri

[/ingredients]

cartofi-gratinati-2

[preparare title=”Mod de preparare Cartofi gratinati, cu branza de vaci “]

  1. Curata si spala bine cartofii.
  2. Taie-i cubulete mai marisoare.
  3. Pune-i la fiert in apa cu putina sare.
  4. Lasa-i 10 minute din momentul in care au dat in clocot.
  5. Scoate-i intr-o strecuratoare si scurge-i bine.
  6. Intr-un bol mai mare bate bine ouale, adauga smantana, branza de vaci, sunca taiata cubulete si cartofii scursi bine. Amesteca usor.
  7. Unge cu unt un vas termorezistent.
  8. Toarna amestecul, presara deasupra parmezan sau cascaval si introdu vasul in cuptorul preincalzit, la foc mediu.
  9. Lasa pana ce se rumeneste usor.
  10. Serveste cald. Noi am mancat cu iaurt.
  11. Pofta buna!

[/preparare]

cartofi-gratinati-3

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns